Lauantai 11.5.2024: Huijarilta tuli jälleen kohteliaan kuuloinen viesti. Tämä alkaa tuntua omituiselta, sillä normaalisti huijarit alkavat näyttää jo pieniä hermostumisen merkkejä hommien viivästyessä vähänkin.

Huijari kertoi olevansa iloinen, että olen löytänyt lähimmän MoneyGramin toimiston, vaikka se onkin pitkän matkan päässä. Sitten oli pitkät pätkät sepostusta siitä, miten auton hankinta saattaa muuttaa elämää helpompaan suuntaan. Hän kuitenkin lopuksi toivoi minun keskittyvän tähän meneillään olevaan tehtävään.

Lopuksi hän kertoi olevansa valmis auttamaan asiassa kuin asiassa ja vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin. Hän kyllä auttaa mahdollisuuksien mukaan. No kuinkas muutenkaan? Hänen tulonsa ovat suoraan riippuvaisia siitä, miten onnistun hänelle rahat hommaamaan.

Screenshot17_2024_05_11.jpg

Huijarin on siis täytynyt todella lukea viestini ja kirjoittaa siihen jopa järkevän kuuloinen vastaus. Aikaa on siis kulunut väkisinkin. Toisaalta tässä tuli kyllä mieleen eräs seikka tähän liittyen. Mitä jos huijari käyttääkin tekoälyä viestiensä kirjoittamiseen? Se selittäisi todella hyvin sen, miksi hän vaikuttaa pysyvän niin tyynenä.

Seuraava tavoite tässä on saada huijari jollain tavalla hermostumaan. Ja luulen, että se saattaa tapahtua jo tänään tai huomenna. Tämä huijari vaikuttaakin haasteellisemmalta tapaukselta kuin yksikään aiemmista. Samalla haluaisin saada selville, käyttääkö huijari tekoälyä viestiensä kirjoittamiseen.

Vastauksessani kerroin käyneeni suorittamassa maksun MoneyGramin toimistossa. Laitoin summan vittuillakseni vähän väärin. Laitoin siihen vähän liian pienen summan. Saa nähdä tarttuuko huijari tähän.

Kuittia minulla ei kuitenkaan ollut. Väitin hukanneeni sen jossain vaiheessa kotimatkalla. Pahoittelin tietenkin kovasti tapahtunutta. Kysyin vielä, josko huijari näkee tuon maksun jostain.

Olin viestissäni vähintään yhtä kohtelias kuin huijari oli omassaan. Alussa jopa kiittelin hänen avuliaisuuttaan ja sitä, että toisessa päässä on aito ihminen.

Screenshot18_2024_05_11.jpg


Sunnuntai 12.5.2024: Huijarilta tuli vastaus, eikä siinä näkynyt pienintäkään merkkiä huijarin hermostuneisuudesta. Päinvastoin, hän sanoi arvostavansa pyrkimyksiäni suorittaa maksu MoneyGramin toimistolla. Lisäksi hän sanoi ymmärtävänsä, että kuitin hukkaaminen saattaa tuntua huolestuttavalta. Hän jopa rauhoitteli minua ja pyysi ystävällisesti käymään MoneyGramin toimistolla toistamiseen. Sieltä voisin saada mahdollisesti uuden kopion kuitista.

Screenshot19_2024_05_12.jpg

Miten sattuikaan, että tänään on sunnuntai, eikä MoneyGramin toimisto ole auki. Tästä saankin oivan tekosyyn pitkittää keskustelua.

Vastasin nyt, että MoneyGramin toimisto ei ole tänään auki. Kerroin hoitavani asian huomenna. Pyysin toki anteeksi asiaa jälleen kerran heti viestin alussa.

Screenshot20_2024_05_12.jpg


Maanantai 13.5.2024: Huijari ei ollutkaan vastannut enää tälle hahmolle. Päätin tarkistaa kaikkien muidenkin hahmojen sähköpostit.

Hetki meni, mutta sain tarkistuskierroksen tehtyä. Näitä hahmoja on jo sen verran monta, että tässä tarkistuksessa kestää hetki. Joka tapauksessa huijari ei ollut vastannut kenellekään tänään.

Kaikesta huolimatta lähetin huijarille viestin. Kerroin, etten saa minkäänlaista kyytiä järjestymään MoneyGramin toimistolle tänään. Sen sijaan sepitin tarinan ystävällisestä naapurista, joka lupasi heittää minut sinne samalla reissullaan Corkin keskustaan.

Mainitsin lopussa myös, että epäilen tämän naapurin olevan ihastunut Aoibheannin hahmoon. Haen tällä sitä, että tarina lähtisi aavistuksen sivuraiteelle. Samalla halusin tämän tarinan kuulostavan inhimillisemmältä, eikä vain tekniseltä suorittamiselta. En tiedä onnistuinko.

Screenshot21_2024_05_13.jpg

Tuli tuossa viestiä kirjoittaessa mieleen, että ehkä huijari on saanut tietää jotain kautta maksun tilanteen. Eikä siellä tietenkään näy mitään maksua missään. Se selittäisi sen, miksei hän vastaa Aoibheannin hahmolle, mutta ei sitä, miksei hän vastaa muille hahmoille.

Pahoin pelkään, että tämä tarina saattaa olla tässä. Jotenkin sellainen kutina, että homma on ohi myös muilta hahmoilta.


Tiistai 14.5.2024: Huijari ei ollut vastannut vieläkään. Alkoi vaikuttaa vahvasti siltä, että huijari ei enää vastaakaan tälle hahmolle. Päätin tehdä jälleen tarkistuskierroksen muiden hahmojen sähköpostilaatikoihin.

Huijari oli vastannut ainakin Dhurghamin hahmolle. Hän ei ole siis lopettanut huijaamistaan vielä, mutta luulen, että tälle hahmolle hän ei enää vastaa.

Koska uskoisin homman olevan jo paketissa tai ainakin lähellä sitä, päätin lähettää huijarille vielä hänen pyytämänsä kuitin. Yleensä kuitin lähettäminen johtaa siihen, että keskustelu ei jatku siitä enää kovin pitkään. Tässä tapauksessa sellainen ei enää haittaa, vaan on vain plussaa, jos huijari reagoi kuittiin jollakin tavalla.

Hain netistä jonkin täysin satunnaisen MoneyGram-kuitin ja lähetin sen huijarille. Kuitissa on kaikki tiedot aivan päin persettä, mutta se ei haittaa tässä tapauksessa. Sitä saa mitä tilaa.

Screenshot22_2024_05_14.jpgMoneygram_2024_05_14.jpg