Torstai 28.12.2023: Tein juuri uuden sähköpostitilin hahmolle, jolta olin sellaisen jo joskus poistanut. Sen aktivoitumista joutuu vielä odottelemaan päivän tai pari. Muut tiedot tällä hahmolla taitaakin olla jo olemassa hyvin pitkälti.

Tämän hahmon nimi on Aoibheann Ni Bhroin. Tiedän, se on ihan perkeleen hankala nimi lausua ja kirjoittaa. Mutta sellainen nimi luki passin kuvassa, jonka löysin joskus viime syksynä. Hän on lakimies tai juristi, ihan miten vain. Ja hänellä on oma asianajotoimisto Irlannissa.

Tarkastelin tämän hahmon passin kuvaa tarkemmin. Siitä puuttuu allekirjoitus kokonaan. Sen tilalla on vain kirjain X. Voi persereikä sentään. Tämä kelpasi edelliselle huijarille, mutta tälle toiselle kaverille ei tunnu kelpaavan mikään. Näinköhän tämäkin huijarin huijaus menee vituilleen?

scanned_passport_2023_12_28.jpg


Perjantai 29.12.2023: Sähköpostilaatikkoa ei ole vieläkään aktivoitu. Sitä odotellessa täydensin tämän hahmon tietoja. Etsin Googlen kartoista sopivan näköisen merenranta-asunnon. Tämä henkilö asuu nyt sitten rivitalossa merenrannalla Irlannin eteläosassa lähellä Corkin kaupunkia. En ole tosin varma, jos tuo osoite kuuluu vielä Corkin kaupunkiin.

Kehitin tälle henkilölle vähän sellaisen huonon tavan kirjoittaa englantia. Hän ei yleensä aloita isolla alkukirjaimella lauseitaan, mutta muuten hän kyllä käyttää isoja alkukirjaimia oikein.

Kirjoitin huijarille ensimmäiseen viestiin, että olen yksityisyrittäjä. Jätin kuitenkin kirjoittamatta, että olen juristi. Sitä huijari olisi saattanut säikkyä suotta. Ainakin edellinen huijari tuntui säikkyvän juristeja. Tämä huijari tuntuu muutenkin jättävän vastaamatta vähänkään epäilyttäviin viesteihin. En kuitenkaan voinut lähettää viestiä vielä, sillä sähköpostilaatikkoa ei ole vielä aktivoitu. Tallensin viestin luonnoksiin.


Lauantai 30.12.2023: Sähköpostilaatikko aktivoitui tänään ja sain vihdoin lähetettyä ensimmäisen eilen kirjoittamani viestin huijarille. Olen käsittänyt muiden hahmojen kautta, että huijari ei välttämättä enää vastaa viesteihin.

Screenshot01_2023_12_30.jpg


Sunnuntai 31.12.2023: Huijarilta oli nyt sitten kuitenkin tullut vastaus. Tarkistin kellonajan ja vertasin sitä toisen hahmoni, Brydgesin, saaman viestin kellonaikaan. Tämä oli tullut 2 minuuttia myöhemmin.

Tämä on tässä vaiheessa melko rutiiniviesti jo. Hän kertoo vastaanottaneensa ja ymmärtäneensä viestini. Ja blaa blaa blaa. Huijarin talouteen lienee iskenyt inflaatio, sillä tässä viestissä pyydetään maksamaan palkkio, jonka suuruus on $625. Sehän on melkein tuplaantunut aiemmista. Hän ei siis aivan täysin suoraan kopioi viestiä jostain käsikirjoituksensa uumenista.

Screenshot02_2023_12_31.jpg

En aluksi oikein tiennyt, miten vastata huijarin viestiin. Pyrin saamaan siitä sellaisen, ettei se toistaisi samoja kysymyksiä kuin aiempien hahmojen viestit. En aluksi edes muistanut tämän hahmon kirjoitustyyliä. Minun piti luntata se edellisestä viestistäni huijarille.

Sain nyt kuitenkin viestin kirjoitetuksi ja lähetetyksi. Valittelin, etten oikein tiedä mitä tehdä seuraavaksi. Totta puhuakseni huijari ei sitä kerro varsinaisesti viestissään tässä kohtaa huijaustaan. Sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että improvisaatiolle jää paljon tilaa tähän kohtaan.

Kysyin huijarilta, milloin tuo aiemmin mainittu 72 tunnin aika oikein alkaa. Kysyin tässä välissä lyhyesti, kuinka tuo $625 maksetaan. Sitten pyysin huijaria kiirehtimään ja sanoin, että aikaa ei ole tuhlattavaksi. Ihan vain vittuillakseni, vaikka ajan tuhlaamisestahan tässä nimenomaan on kyse. Kerroin lopuksi, että 72 tuntia ei ole pankkimaailmassa kovinkaan pitkä aika.

Screenshot03_2023_12_31.jpg

Olipa hienoa saada huijarilta viesti. Ehdin jo pelätä huijarin lopettaneen. Tämä vastaus tarkoittaa kuitenkin sitä, että voin tehdä uuden hahmon ja edetä aiemmassa suunnitelmassani. Onkin mielenkiintoista tietää, kuinka huijari mahtaa suhtautua kiinalaiseen hahmoon.