Perjantai 15.12.2023: Lähetin tänään ensimmäisen vastausviestin huijarille. Käytin täysin samoja tietoja kuin edellisenkin huijarin tapauksessa. Olen taas Lauren O'Sullivan, eläinlääkäri Irlannista. Tällä kertaa lisäsin vain yhden kuvan passista. En totta puhuakseni jaksanut alkaa säätämään useamman kuvan kanssa. Tarkoitus on pommittaa huijaria useasta sähköpostista yhtäaikaa tänään ja huomenna.

Screenshot01_2023_12_15.jpgPassport_2023_12_15.jpg


Lauantai 16.12.2023: Huijarilta oli tullut viesti. Se oli identtinen Marcus Rolandin saaman viestin kanssa. Tässä viestissä pyydetty rahasumma oli $325. Epäilisin huijarin kopioineen tämän viestin suoraan jostain samaan aikaan kuin Marcus Rolandinkin tapauksessa.

Screenshot02_2023_12_16.jpg

Taidan vähän viivyttää tämän viestin lähettämistä, ettei huijarin päässä vaikuttaisi siltä, että viestit tulevat aina suurinpiirtein samoihin aikoihin.

Toisaalta Marcus Rolandin viestiin ei ole tullut vielä vastausta. Epäilisin tämän huijarin olevan jossain eri aikavyöhykkeellä kuin minä. Hän ei muutenkaan tunnu vastaavaan viesteihin niin kovin nopeasti. Ehkä voin siksi lähettää hänelle viestin nyt samantien.

Näitä viestittelyjä on nyt niin monta päällekkäin menossa, että jokaisella kerralla pitää aina erikseen luntata edellisestä viestistä tapa, jolla kyseinen hahmo kirjoittaa viestin. Laurenin tapauksessa aloitetaan aina sanalla "Hello" ja henkilön nimellä. Perään lisätään aina huutomerkki. Muistaisin vain. Onneksi sähköpostin asetuksista saa lisättyä tervehdystekstin viestin loppuun automaattisesti.

Yritän samalla myös kirjoittaa jokaisen viestin erilailla, ettei jokainen hahmo kirjoita identtistä vastausta huijarille. Se saattaisi herättää epäilyksiä.

Lähetin huijarille nyt viestin. Lähetin Dhurghamin viestin yhtäaikaa, jotta näyttäisi siltä, että he ovat kirjoittaneet samaan aikaan, eikä näin ollen voi olla yksi ja sama ihminen.

Kysyin viestissäni, kuinka suuri summa rahaa on kyseessä. En ole kysynyt tätä missään vaiheessa aiemmin. Kysyin myös, että eikö huijari tarvitse minun pankkiyhteystietojani. Tässä vaiheessa viestini alkoi tuntua ehkä aavistuksen epäilevältä. Siksi lisäsin loppuun myös kysymyksen siitä, kuinka tuo aiemmin mainittu palkkio maksetaan. Se toivottavasti hälventää huijarin pelkoja siitä, että epäilisin jotain.

Screenshot03_2023_12_16.jpg

Meni muutama tunti ja huijarilta tuli vastaus. Tämä on nyt se muuttunut viesti. Se sisältää jonkinlaiset pankkitilin tiedot, johon tuo aiemmin mainittu palkkio pitäisi maksaa. Mukaan pitäisi sisällyttää kuva kuitista. Mistä pirusta nyt sellaisen repäisen? Voi persereikä sentään.

Screenshot04_2023_12_16.jpg

Huijari ei ole vielä klikannut aiemmin tänään lähettämääni ansaa Joellenin viestistä. Ja Marcuksen kanssa homma meni vähän turhan nopeasti vituilleen. Siksi ajattelin, josko lähettäisin tälläkin hahmolla uudelleen tuon ansan viestissä muka kuittina. Haluaisin todella saada tietooni huijarin IP-osoitteen.

Muutin tuon ansatiedoston nimen, jotta se näyttäisi vähän enemmän aidommalta. Sitten lähetin hänelle tuon ansan kuittina. Pahoittelin kovasti myöhäistä vastausta aluksi kuulostaakseni ystävälliseltä. Kerroin maksaneeni tuon $325 huijarin mainitsemalle tilille. Kuitti olisi sähköpostin liitteenä. Kysyin vielä perään, milloin voisin odottaa näkeväni rahat tililläni. Loppuun vielä viattomalta vaikuttava kysymys, että onhan pankkini tiedot varmasti vielä tallessa.

Screenshot05_2023_12_16.jpg

Huijari vastasi, ettei kuittini ole kovin selvä. Palvelimen mukaan tuota tiedostoa ei ole avattu. On se nyt perkele, kun en yhtä IP-osoitetta saa kalasteltua huijarilta. Voi persereikä sentään.

Screenshot06_2023_12_16.jpg

Muuttelin kuitin tiedoston nimeä ja sisällytin siihen lyhyen viestin huijarille. Siinä viestissä haistattelin huijarille. Jännä nähdä, huomaako huijari tätä. Uskoisin, että huomaa. Kerroin hakeneeni kuitin uudelleen pankista. Kysyin vielä lopuksi, milloin voisin saada rahat tililleni. Ihan vain vittuillakseni tietenkin.

Screenshot07_2023_12_16.jpg

Saattaa olla, että huijari ei enää vastaa tälle hahmolle. Eikä hän ole klikannut ansatiedostoakaan viestistäni. Voi perse, en onnistunut vieläkään selvittämään huijarin IP-osoitetta. Taidan laittaa pillit pussiin tältä päivältä ja painua saunaan.


Sunnuntai 17.12.2023: Huijari pyysi minua olemaan lähettämättä tyhjiä kuitteja hänelle. Hän uhkasi pidätyttää minut, jos lähetän hänelle niitä vielä. Joten menin etsimään tyhjiä kuitteja netistä.

Screenshot08_2023_12_17.jpg

Otin netistä ensimmäisen vastaan tulleen irlantilaisen pankin kuitin ja lähetin huijarille. Lähetin sen muuten samalla tiedostonnimellä kuin aiemmankin, mutta vaihdoin vain tiedostopäätteen. En totta puhuakseni edes katsonut, mitä kuitin kuvassa luki. Oletettavasti huijarilla palaa käpy melko tehokkaasti kohta. Ja se on nimenomaan tarkoituskin.

Receipt_436tf34FDSafYQ2g98-54fFMnD70000DScreenshot09_2023_12_17.jpg

Tuli tässä vielä mieleen, että ehkä huijari on sittenkin avannut aiemmin lähettämäni ansatiedoston. Pahoin pelkään, että jostain syystä ansa ei vain ole lauennut. En edes muista, mitä tuossa tiedostossa näkyy avaajalle. Muistaakseni se oli jokin Paypalin kuitti tai vastaava.

Jännä, että huijari on uhannut pidätyttää minut jo parin hahmon tapauksessa. Pidän normaalisti melko monenlaisista teksteistä, mutta huijarin raivoaminen on parasta lukemistoa.

Tuollainen uhkailu on huijarille epäedullista, sillä minun tavoite on ainoastaan tuhlata hänen aikaansa. Ei hän mitään siitä kostu, jos lähettelee tyhjiä uhkauksia. Häneltä kuluu vain turhaan aikaa siihen. Lisäksi luuleeko hän todella, että huijaus vielä sellaisen jälkeen enää onnistuisi? Minulle on henkilökohtaisesti loppujen lopuksi ihan sama, mikä näiden viestien sisältö on kunhan vain huijari käyttää aikaansa niihin.

Jos minulla meni eilen lähes koko päivä tähän huijarin huijaamiseen, niin luulisin huijarillakin menneen myös melko tuhottomasti aikaa näihin viestittelyihin. Eikä se, että viestejä ei ole ihan jatkuvalla syötöllä lähettämässä, oikeastaan haittaa. Tärkeämpää on oikeastaan se, että niitä viestejä tulee suhteellisen tasaisesti päivän mittaan. Hän joutuu tällöin joka tapauksessa reagoimaan niihin. Ja se pitää huijarin poissa muista puuhista kuten oikeiden uhrien kanssa viestittelystä.

Ehkä tästä harrastuksesta on siinä mielessä vähän jotain hyötyäkin, vaikka olenkin aiemmin ajatellut hyödyn olleen vain pisara meressä. Olen ajatellut tämän olevan itselleni iloa tuottava asia. Olisi toki hienoa, jos ihmiset harrastaisivat tätä enemmänkin. Sillä saattaisi olla jo vaikutusta huijareiden tekemisiin.

Eilen jossain vaiheessa huijari ei vastaillut viesteihin noin pariin tuntiin. Hän käsittääkseni hommasi tuona aikana jotakin kautta pankkitilin, jolle uhrit voivat maksaa rahoja. Mutta mikä mahtoi olla syy tähän? Saiko hän todella niin pahasti tarpeekseen Joellen hahmon vittuilusta Itunesin lahjakorttien kanssa, että päätti vaihtaa sen takia taktiikkaa?

Huijarilta tuli nyt vihdoin vastausviesti. Hän vain yksinkertaisesti käski minun lukea liitteenä olevan tiedoston nähdäkseni, onko sillä jotain tekemistä maksun kanssa. Viestin liitteenä ei ollut tiedostoja. Ehkä hän tarkoitti minun aiemmin lähettämää liitetiedostoa.

Screenshot10_2023_12_17.jpg

Vastasin tähän tietenkin, etten näe mitään liitetiedostoa. Ihan vain vittuillakseni ja tietenkin pitkittääkseni keskustelua. Vaikuttaa tosin siltä, että huijari on se, joka tätä keskustelua pitkittää.

Screenshot11_2023_12_17.jpg


Maanantai 18.12.2023: Huijari vastasi vielä. Uskomatonta, eikö hän millään tajua omaa etuaan? Hän kertoi minulle päivämäärän. Se lienee ollut kuitin kuvassa, jonka latasin eilen internetistä. Hänelle pitää siis lähettää niitä lisää.

Screenshot12_2023_12_18.jpg

Latasin netistä seuraavan kuvan kuitista. En totta puhuakseni katsonut siitä muuta kuin sen, että vasemmassa ylänurkassa luki "Bank of Ireland". Jätin selaimeen auki tuon sivun, josta noita kuvia olen lataillut siltä varalta, että tarvitsen niitä vielä lisää.

Receipt_1v53zc144_2023_12_18.jpg

Pahoittelin tietenkin kovasti vahingossa lähettämääni kuvaa väärästä kuitista. Lähetin huijarille nyt sitten seuraavan netistä poimitun kuitin. Josko nyt onnistaisi?

Screenshot13_2023_12_18.jpg