Maanantai 1.1.2024: Tällä kertaa huijarin vastaus ei sisältänyt pyyntöä mistään lahjakorteista kuten Brydgesin tapauksessa. Tällä kertaa palkkio pyydettiin maksamaan jollekin Yhdysvaltalaiselle pankkitilille. Tämä tili on kuitenkin eri kuin minkään muun aiemman hahmon tapauksessa. Mistä huijari oikein repii näitä tilejä?

Screenshot04_2024_01_01.jpg

Tämä tili on huijarin mukaan Bank of America -pankissa. Tilin nimi on Douglas Amenaghawon. Ehkä tuossa kuuluisi lukea, että tilin omistajan nimi, eikä tilin nimi. Etsin netistä nopeasti mitä siellä sanotaan tästä henkilöstä. Löysin kahden eri henkilön Facebook-sivuille. Eipä tämä johtanut mihinkään.

Swift-koodilla selvisi, että pankki on Bank of America ja se sijaitsee Yhdysvalloissa. No eipä ollut suuri uutinen se, mutta koodin lopussa oleva 3N tarkoitti pankin haarakonttoria. Se sijaitsi New Yorkissa. Huijarin antaman osoitteen mukaan sen pitäisi sijaita Los Angelesissa. Eli toisella puolella Amerikan mannerta.

Katsoin huvikseni Googlen karttapalvelusta, mitä huijarin antamassa osoitteessa oikeasti on. Siellä todella oli Bank of American toimipiste.

Huijarin viestissä oli mainittu myös hyötyjän osoite. En tiedä mikä se on, mutta katsoin senkin silti kartasta. Sekin sijaitsi Los Angelesissa. Siinä osoitteessa vaikutti sijaitsevan erilaisia ruokapaikkoja ja kahviloita.

Tarkistin myös huijarin ilmoittaman "rutiininumeron". Tässäkin tapauksessa se on kirjoitettu väärin, sillä siinä pitäisi oikeasti lukea "routing", ei "routine". Netistä selvisi, että se kuuluu kyllä Bank of Americalle. Sain sitä kautta taas uuden osoitteen. Tämä osoite sijaitsi Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Yritin etsiä netistä vielä huijarin ilmoittamalla tilinumerollakin tietoja, mutta en löytänyt mitään mainitsemisen arvoista. Päädyin pari kertaa IBAN-koodin tarkistussivulle, mutta tilinumero ei ole sopivassa muodossa sivusta hyötyäkseni.

Olen varma, että näillä tiedoilla voisi jollain tavalla päästä huijarin jäljille. Minä en vain sellaista osaa tehdä. Olen kuitenkin satavarma, että jossain on joku, joka osaa. Olisi kiva saada yhteys siihen henkilöön.

Vastasin huijarille, että yritin kyllä maksaa tuon aiemmin mainitun palkkion, mutta tilinumero oli pankin mukaan väärä. Kysyin huijarilta, miksi ihmeessä hän on lähettänyt minulle väärän tilinumeron. Ihan vain vittuillakseni. Pyysin vielä huijaria kiirehtimään asian kanssa, koska aiemmin mainittu 72 tuntia uhkaa sulkeutua pian. Toivottavasti huijari tarkistaa numeron jostain ja tuhlaa siinä vain aikaansa.

Screenshot05_2024_01_01.jpg


Tiistai 2.1.2024: Huijari ihmetteli, miten on mahdollista, että tilinumero on väärin. Hän perusteli sitä sillä, että tilille on tehty maksuja vielä eilen. Hän sanoi, ettei oikein ymmärrä missä vika. No ei varmasti ymmärrä, kun mitään vikaa ei oikeasti ole olemassakaan. Onneksi huijari ei vain tiedä sitä.

Screenshot06_2024_01_02.jpg

Vastasin, etten oikeastaan tiedä mikä on vikana. Kerroin pankin kertoneen minulle, että tilinumero pitäisi tarkistaa uudelleen. Pyysin huijaria tarkistamaan asian ja palaamaan sitten uudelleen asiaan. Selvittelen asian sen jälkeen pankin kanssa. Jos huijari vielä vastaa tähän, saattaa olla, että matkaan ilmaantuu muita mutkia.

Screenshot07_2024_01_02.jpg


Keskiviikko 3.1.2024: Huijari lähetti minulle nyt saman viestin kuin hän on lähettänyt jo kerran aiemminkin. Hän taisi vain kopioida sen käsikirjoituksestaan. Siinä oleellista on tietenkin se, ettei tilinumero ole muuttunut mihinkään. Nyt sitten keksimään muita viiveitä ja tekosyitä pitkittää keskustelua.

Screenshot08_2024_01_03.jpg

Keksin huijarille tarinan pin-koodista, jota tarvitaan rahan lähettämiseksi Irlannin ulkopuolelle. Saattaa olla kiinan poika hieman ihmeissään tästä. Maksua ei voida tietenkään suorittaa ilman pin-koodia, mutta mistä huijari sellaisen nyt voisi saada.

Screenshot09_2024_01_03.jpg


Perjantai 5.1.2024: Huijarilta ei ole tullut viestiä nyt pariin päivään. Siksi lähetin hänelle nyt kysymyksen miksi hän ei ole kertonut minulle pin-koodia. Kirjoitin viestiin tarkoituksella joitain kirjoitusvirheitä. Muistutin myös 72 tunnin aikarajasta, joka on umpeutumassa pian.

Screenshot10_2024_01_05.jpg

Saattaa olla, että tähän viestiin ei tule enää vastausta. Sitä ei tosin vielä oikein voi tietää. Tämä huijari osaa silloin tällöin yllättää.


Sunnuntai 7.1.2024: Huijarilta ei ole tullut viestiä vieläkään. Myöskään muut hahmot eivät ole saaneet huijarilta viestejä vähään aikaan. Siksi päätin kokeilla vielä vähän kepillä jäätä tällä hahmolla.

Kirjoitin huijarille muutaman kysymyksen hätääntyneeseen sävyyn. Vittuillakseni tietenkin. Muistutin jälleen 72 tunnin aikarajan umpeutumisesta. Saattaa olla, että tarina päättyy tähän tämän hahmon kohdalla. Vaikuttaa jopa siltä, että huijari on saattanut lopettaa koko homman turhana. Mutta tämä huijari osaa kyllä aina yllättää. Siksi en aio ihan vielä lyödä hanskoja tiskiin.

Screenshot11_2024_01_07.jpg