Perjantai 5.1.2024: Kaivoin hahmovarastostani saksalaisen passin kuvan. Tein sen perusteella uuden sähköpostiosoitteen. Käytin palveluntarjoajaa, jonka sähköpostin päätteeksi sai saksalaisen päätteen. Sitä en ole käyttänyt vielä kertaakaan.

Passport_Stephan_G%C3%B6rner_2024_01_07.

Tämän hahmon nimi on Stephan Görner. Annoin hänelle myös lempinimen. Se on Gopo. En ole vielä keksinyt hänelle ammattia, mutta saksan suuntanumeron kaivoin netistä. Se oli +49. Tämän perusteella tein tälle hahmolle puhelinnumeron. Sitten hain Googlen kartoista jonkun täysin sattumanvaraisen omakotitalon ja otin sen osoitteen ylös. Valitsin talon, jossa voisin kuvitella passin kuvan mukaisen kaverin asuvan.


Sunnuntai 7.1.2024: Aamulla, kun kirjauduin perjantaina tekemääni sähköpostiosoitteeseen, ei se ollut vielä aktivoitunut. Nyt (klo 14:03), kun kirjauduin, se oli. Joten kirjoitin samantien uuden viestin huijarille.

Lisäsin viestiin perjantaina keksimäni tiedot. Ammatiksi kerroin aseseppä. Mainitsin kuitenkin olevani työtön. Kerroin viestin sellaisella rennolla otteella tällä kertaa. Passin kuvassa mielestäni mies näytti sellaiselta, että hän voisi hyvinkin kertoa asiat sellaisella asenteella.

Screenshot01_2024_01_07.jpg

Huijarilta ei ole tullut muille hahmoille nyt minkäänlaisia vastauksia vähään aikaan. Siksi on jännä nähdä tuleeko tälle hahmolle enää vastausta lainkaan.


Maanantai 8.1.2024: Muut hahmot eivät ole saaneet huijarilta viestiä moneen päivään, mutta tälle hahmolle sentään tuli viesti. Se oli taas se, jossa huijari sanoo vastaanottaneensa ja ymmärtäneensä viestini. Palkkio on edelleen $625.

Screenshot02_2024_01_08.jpg

Kysyin huijarilta, missä on se protokolla, jota minun pitäisi seurata. Sellaisestakin hän viestissään aina mainitsee. Kirjoitin muutamia kirjoitusvirheitä, mutta ne olivat tarkoituksella. Kysyin myös, kuinka maksu tehdään. Tämäkin on tarkoituksella kirjoitettu vähän sinnepäin.

Screenshot03_2024_01_08.jpg

Täällä Suomessa kello on nyt 18:53. Huijari tuskin vastaa enää tänään, sillä Kiinassa kello on jo yli puolen yön. Voin siis huoletta sulkea sähköpostiohjelman nyt.


Tiistai 9.1.2024: Huijarilta oli tullut viesti, joka poikkesi hieman totutusta. Siinä oli tietenkin normaaliin tapaan pankkiyhteystiedot, mutta sen mukana oli kuvatiedosto. Sähköpostiohjelma ei suostunut näyttämään sitä turvallisuussyistä. Huijari ei ole vastannut muille hahmoille enää moneen päivään. Näiden syiden takia luulen hänen vihdoin tajunneen, että joku vain vittuilee hänelle.

Tuon kuvatiedoston avaaminen saattaa paljastaa huijarille, milloin luin hänen viestinsä. Se saattaa huonolla tuurilla paljastaa huijarille IP-osoitteenikin. Olen kuitenkin käsittääkseni suojannut itseni siltä suhteellisen hyvin, sillä käytän tor-verkkoa.

Viesti oli sähköpostiohjelman mukaan tullut kello 20:04 eilen. Se taitaa Suomen ajassa olla kello 22:04. Kiinassa se on neljältä aamuyöstä. Huijari käyttää tosin gmailia ja gmailista löytyy ajastusominaisuus, jolla sähköpostiviestin lähettämisen voi ajastaa mihin aikaan tahansa. Siksi on hyvin vaikea vetää tästä mitään elämää suurempia johtopäätöksiä. Ehkä ainoastaan sen, että huijari taitaa nyt selkeästi epäillä jotain.

Screenshot04_2024_01_09.jpg

Näiden perusteella voisin arvata huijarin yrittävän ottaa selville aikavyöhykettäni, sijaintiani tai edes jotain tietoa tarkemmin minusta. Aivan selkeästi. Siinä huijari tosin tuhlaa vain aikaansa. Ja se on tietenkin aina hyvä asia.

Viestissä oli muutakin omituista, mutta vain vähän. Osa tekstistä on violetilla värillä. Yleensä kaikki on mustalla tekstillä. En tiedä syytä tälle. Ehkä hän on kuvaa lisätessään mennyt käpälöimään epähuomiossa joitain tekstin muotoiluja. Olettaisin mustan tekstin lisätyn vasta tekstin värinvaihdon jälkeen. Se tarkoittaisi sitä, että huijari kopioi viestinsä osissa sähköposteihin jostain syystä. Mutta tämä menee vähän turhan pitkälle spekulaation puolelle nyt.

Zhengguon hahmolla lähettämäni viesti huijarin pankkitilin jäätymisestä joitain päiviä sitten ei tunnu vaikuttaneen huijarin toimintaan mitenkään. Aiemmalla kerralla huijari vaihtoi takaisin lahjakortteihin ja myöhemmin pankkitilikin oli muuttunut. Omituista.

Koska huijari epäilee jo selkeästi jotain, luulisin hänen kohta lopettavan koko touhun turhana. Olisi hienoa tietää, kuinka paljon hän saa viestejä oikeilta uhreilta tähän huijaukseen liittyen. Olen epäillyt sen olevan suhteellisen pieni määrä tässä vaiheessa. Ja oletettavasti ne vähenevät ajan myötä. Tämä perustuu oletukseen, että huijari ei välttämättä ole lähettänyt sitä ensimmäistä viestiään enempää kuin kerran ja siitä on jo yli kuukausi aikaa.

Monta hahmoa tähän hommaan on joutunut käyttämäänkin tähän mennessä. Tämä Stephen Görnerin hahmo on jo kymmenes. Huijari epäilee selkeästi jotain vasta nyt. Melko hidas kaveri. Edellinen lopetti jo neljännen kohdalla.

Lähetin huijarille vastauksen. Jostain syystä näytti siltä kuin huijarin lähettämä kuvatiedosto olisi mennyt siihen mukaan. En tiedä syytä tälle. En tiedä myöskään, menikö tuo kuva oikeasti viestin mukana huijarille asti. Sillä saattaa olla jännät seuraukset, jos meni.

Kiitin huijaria lyhyesti tiedoista ja kysyin mitä protokollaa minun tulisi seurata. Kysyin tätä jo edellisessä viestissäni. Pitää olla johdonmukainen näissä.

Screenshot05_2024_01_09.jpg

 

Perjantai 12.1.2024: Huijarista ei ole kuulunut mitään taas moneen päivään. Lähetin vielä kokeeksi hänelle viestin, jossa kerroin hänen pankkitilinsä jäätyneen. Pyysin tilalle uutta pankkitiliä.

Screenshot06_2024_01_12.jpg


Lauantai 13.1.2024: Huijari ei antanut uutta pankkitiliä, vaan väitti vanhan toimivan hyvin. Hän itseasiassa väitti tämän olevan hullua. Minusta tässä on hullua ainoastaan se, mitä huijari tekee.

Screenshot07_2024_01_13.jpg

Luulin jo, että huijari olisi luovuttanut tämän huijauksen suhteen. Olin näköjään väärässä. Tämä tarkoittaa sitä, että aion tehdä lisää uusia hahmoja. Tämän hahmon tarina alkaa olla jo loppupuolella. Tätä keskustelua tuskin voi venyttää tästä kovinkaan monen viestin verran enää.

Ihmettelin tietenkin sitä, minkä takia oma pankkini sitten kertoo minulle muuta. Kysyin huijarilta, milloin hän on viimeksi vastaanottanut maksun. Kirjoitin siihen saman kirjoitusvirheenkin kuin hänkin, jotta en opettaisi hänelle parempaa englantia.

Screenshot08_2024_01_13.jpg

Se onkin ollut tässä huolena jonkin aikaa. En missään nimessä haluaisi opettaa huijarille parempaa englantia. Varsinkaan, kun tämän huijarin englanti on niin paskaa jo valmiiksi. Yleensä nettihuijarin tunnistaa parhaiten siitä, että hänen käyttämänsä kieli on niin paskaa. Erityisesti tämä koskee suomea, mutta olen tässä saanut huomata käytännössä myös englannin olevan huijareilla melko heikkoa.


Tiistai 16.1.2024: Huijarilta ei ole taaskaan tullut moneen päivään viestiä. Ei edes uudelle hahmolle, jonka tein jo lauantaina. Taitaa tämä tarina olla tässä.