Maanantai 2.10.2023: Maria oli vastannut jo eilen. Hän tuntui kovasti pelkäävän sitä, että sotken oman lakimiehen asiaan. Jännä sinänsä, että huijarin lakimies ei ole vastannut kyselyihini maksamisesta. Jotenkin odotin sieltä tulevan bitcoin-lompakon tunnisteen melko nopeasti paluuviestissä.

Maria kyseli kovasti sitä, miksi odottaa oman lakimiehen vastausta. Mutta hänen lakimiehensä on tässä nyt se, kuka antaa odottaa itseään.

Tässä on toinenkin jännä juttu. Maria vaati minua maksamaan lakimiehelle, vaikka tältä ei ole tullut minkäänlaista viestiä, jossa kerrottaisiin kuinka tuo maksaminen tapahtuu. Tämä huijari tuntuu olevan taas melko pihalla asioista. Tämä on taas niitä hetkiä, jolloin on pakko ihmetellä sitä, miten helvetissä tämä huijari on koskaan onnistunut huijaamaan ketään.

Screenshot30_2023_10_02.jpg

Jos hänen eilisestä viestittelystään mitään ymmärsin, niin tänään huijari saattaisi olla muissa puuhissa. Huomenna kenties myös. Näin ainakin tulkitsin hänen selostuksensa sairaalassa suoritettavasta leikkauksesta. Hän oletettavasti tietää hänellä olevan jotain menoja tänään tai huomenna ja naamioi sen vanhalla tutulla tarinalla sairaalasta.

Vastasin Marialle nyt, että en ole saanut minkäänlaista vastausta kummaltakaan lakimieheltä. Mainitsin myös, että en ehdi vastaamaan hänen viesteihinsä välttämättä välittömästi. Pyrin tällä siihen, että tätä viestittelyä käytäisiin hitaammin, jotta se venyisi mahdollisimman pitkäksi. Huijarin aikaahan tässä on pääsääntöisesti tarkoitus tuhlata.

Screenshot31_2023_10_02.jpg

Taidankin sulkea sähköpostiohjelman nyt sitten samantien tältä päivältä. Ihan vain vittuillakseni.

Ajattelin ottaa tarkemmin selvää huijarin käyttämästä osoitteesta. Tällä kertaa Metro-pankin sähköpostiosoitteesta. Menin metrohomelb.com -sivustolle. Ainakin päällisin puolin se vaikuttaa varsin pätevältä. Laitoin sinne viestiä koskien tätä huijausta. Kerroin, etten saa yhteyttä heidän tarjoamaan lakimieheen. Kysyin josko he voisivat auttaa minua asiassa.

Screenshot32_2023_10_02.jpg

En oikein tiedä vielä, onko tuo nettisivu aito pankki vai ei. Jotenkin se vaikuttaa minusta hieman kököltä, mutta en löytänyt mitään todistetta tai vihjausta siihen suuntaan, että se ei olisi aito pankki.

Yksi asia tässä kyllä ihmetyttää suuresti. Mistä ihmeestä huijari on saanut käyttöönsä heidän sähköpostiosoitteensa?


Tiistai 3.10.2023: Lakimieheltä tuli juuri sähköpostiviesti. Hän pahoitteli myöhäistä vastausta ja kertoi olleensa matkoilla Kanadassa. Tämä viesti on taas niin perkeleen sekavaa englantia.

Hän kertoi myös, että maksun voi suorittaa bitcoinilla, mutta ilmeisesti myös Paypalilla. En tiennytkään, että huijarilla on käytössään myös Paypal. Tämä selittääkin sen, miksei huijarin bitcoin-lompakossa ole näkynyt pitkään aikaan minkäänlaisia siirtoja. Voihan persereikä sentään.

Screenshot33_2023_10_03.jpg

En oikein osannut päättää aluksi, mitä vastata huijarille. Päädyin kuitenkin pyytämään hänen Paypal-tilinsä, koska sitä en vielä tiedä. Bitcoin-lompakko lienee pysynyt samana. Ajattelin, että voisin pyytää sen vittuillakseni myöhemmin jossain vaiheessa.

Vastasin huijarille nyt lyhyesti. Selitin, että olen käynyt Kanadassa pari kertaa. Väitin minulla olevan pari kaveria siellä suunnalla. Tällä on tarkoitus hieman sekoittaa tämän huijarin pasmoja, sillä hänen englanninkielen tasonsa tuntien nämä muutama ylimääräinen lause viestissä saattaa helposti tehdä suuria sekaannuksia hyvällä tuurilla.

Screenshot34_2023_10_03.jpg


Keskiviikko 4.10.2023: Huijarilta oli tullut viesti. Asialla oli lakimies. Hän kertoi, että minun pitäisi tietää tarkka päivä maksulle. Tälle hän kertoi syynkin, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Se ei ole se oikea syy. Tämä huijari on tuskin kertonut minulle missään vaiheessa mitään sellaista, mikä olisi totta.

Screenshot35_2023_10_04.jpg

Kävin hetken pyörimässä omalla Paypal-tilillä tutkiakseni, kuinka siellä vastaanotetaan rahaa. Vaihtoehtoja näytti olevan useita. En oikein osannut päätellä, mitä niistä huijari aikoo käyttää. Selvisi kuitenkin sellainen, että Paypal-profiilin pystyy jollain lailla ilmiantamaan. Juuri sen aion tehdä, jos huijari vain jakaa minulle mitään sellaisen mahdollistavaa tietoa. Tämä Paypal-palvelun käyttö taitaakin olla parempi vaihtoehto kuin bitcoin. Bitcoinia ei oikein voi käsittääkseni ilmiantaa.

Vastasin nyt lakimiehelle. Kerroin, että en tiedä Marian aikeista maksaa lakimiehen palkkioita. Arvelisin hänen kuitenkin maksavan ne huomenna. Tällä on tarkoitus sekoittaa pakkaa ja pitkittää keskustelua. Kysyin samalla myös lakimiehen reissusta Kanadaan. En usko hänen vastaavan näihin mitään. Huijari ei tunnu olevan mitenkään erityisen tarkka yksityiskohtien kanssa. Siksi uskalsin myös kirjoittaa hänen nimensä vähän väärin.

Screenshot36_2023_10_04.jpg

Lähetin myös Marialle viestiä. Kyselin hänen vointiaan ja sitä, miten leikkaus meni. Ihan vain vittuillakseni. Haluan pitää tämän huijarin tarinassa väkisin mukana. Hän tuskin kuitenkaan vastailee näihin. Lopuksi kerroin lakimiehen viestistä. Kysyin josko huominen on hänelle ok. Tätä hän saattaa vähän ihmetellä, mutta eiköhän se selviä hänelle vielä myöhemmin.

Screenshot37_2023_10_04.jpg

Taidan laittaa sähköpostiohjelman kiinni tässä vaiheessa. Vastaan huijarille seuraavan kerran vasta huomenna, jotta hänellä palaisi taas käpy.


Torstai 5.10.2023: Marialta oli tullut viestiä. Huijarilla vaikutti palaneen käpy jo melko hyvin. Hän vaahtosi viestissään kaikenlaista siitä, että Venäjältä ei voi siirtää rahaa ulkomaailmaan. En totta puhuakseni jaksanut lukea hänen viestiään edes kunnolla.

Screenshot38_2023_10_05.jpg

Minusta on jotenkin omituista, että lakimies ei ole lähettänyt mitään maksutietoja vielä. Joten lähetin Marialle viestin, että en ole saanut lakimieheltä mitään maksutietoja. Aluksi hieman pahoittelin asiaa. Pahoittelin myös viestin lopussa samaa asiaa. Näin on melkein pakko tehdä, jotta huijari luulisi tapahtuneen olleen todella vahinko. Haen tällä sitä, että viestittely jatkuisi vielä. Tämä menikin nyt vähän kuin vahingossa melko sekavaksi.

Screenshot39_2023_10_05.jpg

Olin noin tunnin koneen ääreltä pois. Sillä aikaa huijarilta oli tullut viisi viestiä. Hänen täytyy olla todella kireällä päällä. Kävin nyt nuo viestit läpi.

Ensimmäinen viesti oli lakimieheltä, joka kertoi ohjeet Paypalin kautta maksamiseen. Hän kertoi saaneensa viestiä Marinalta. Tässä vaiheessa eivät huijarilla pysy edes nimet hallussa. Tämäkin viittaisi mielestäni siihen, että hän on todella kireällä päällä.

Screenshot40_2023_10_05.jpg

Lakimiehen ohjeissa kerrottiin moneen kertaan, että maksun syyksi pitää valita perhesyyt. En tunne Paypalia juurikaan, mutta tämän täytyy liittyä jotenkin siihen, ettei huijausta huomattaisi Paypalilla niin helposti.

Screenshot41_2023_10_05.jpg

Näitä ohjeviestejä oli tullut itseasiassa kolme kappaletta. Tämäkin on mielestäni vahva viittaus siihen, että hermot ovat tällä kaverilla melko riekaleina. Vasta kolmanteen viestiin hän oli muistanut liittää kuvatiedoston. Se sisälsi QR-koodin Paypalin kautta maksamiseksi. Kuva on kuvakaappaus puhelimesta. Siinä näkyy esimerkiksi, että hänen puhelimessaan on ollut lähes täysi akku kuvakaappauksen ottohetkellä. Kello on ollut silloin 01:23.

Screenshot42_2023_10_05.jpg

Screenshot42b_2023_10_05.jpg

Myös Marialta oli tullut useita viestejä, mutta vain kaksi. Niissä oli molemmissa liitteenä tuo sama QR-koodi. Marian viesti lyhykäisyydessään oli, että kyllä siihen lakimieheen voi luottaa. Ensimmäisessä viestissään hän kutsui minua työpöydäksi ja toisessa siskoksi.

Screenshot43_2023_10_05.jpgScreenshot44_2023_10_05.jpg

Avasin nyt tuon huijarin lähettämän Paypal-linkin QR-koodista. Se ei tietenkään toimi, jos en ole kirjautunut. Sitä kautta sitä ei voi myöskään ilmiantaa.

Lähetin Marialle viestin. Kiitin häntä, kun hän on niin ymmärtäväinen. Mitähän paskaa sekin tarkoittaa sitten? Sanoin maksavani lakimiehen palkkiot niin nopeasti kuin voin. Nyt taitaa olla hetki, jolloin huijarilla alkaa palaa taas käpy. Ei ehkä ihan vielä, mutta jossain kohtaa aletaan kyllä ihmetellä, että missä se maksu oikein viipyy.

Screenshot45_2023_10_05.jpg

Kirjauduin Paypaliin. Yritin etsiä sieltä tietoa siitä, miten ilmiannan tämän huijarin. Löysin kyllä paikan, jossa jonkinlaisen ilmiannon voi tehdä. Se kysyi heti aluksi maksusuoritusta, johon tämä ilmianto kohdistuu. No, eihän minulla mitään sellaista ole, kun en ole mitään maksua suorittanut huijarille. Enkä suorita. Pitääkö Paypalin mielestä ensin maksaa, jotta voi tehdä ilmiannon? Olettaako Paypal ihmiset niin tyhmiksi, että menevät ensin maksamaan ja vasta sitten ajattelemaan? Miksi ihmeessä ilmiantoa ei voi tehdä ilman maksusuoritetta?

Ehkä tuosta QR-koodista pitäisi osata jotenkin kaivaa tämän huijarin Paypal-profiili. Ei siinä lue muuta kuin "Gloria Mami". Mitä ikinä tarkoittaakaan. Tuolla QR-koodilla tulee linkki, jonka kautta tuon maksun voi jotenkin suorittaa. Tuo linkki ei tosin toimi selaimessa ilman puhelinsovellusta. Voi perkele! En ala mitään puhelinsovelluksia lataamaan tämän takia.

Marialta ehti tulla tässä välissä viesti, jossa hän kiitti minua. Hän pyysi minua ilmoittamaan mahdollisimman nopeasti, kun saan maksun suoritettua. Ihan vielä hänellä ei pala käpy. Taidan jättää hänet epätietoiseen tilaan nyt. Ihan vain vittuillakseni. Palaan asiaan hänen kanssaan vasta huomenna. Siinä vaiheessa saattaa olla sähköpostilaatikossani mielenkiintoinen viesti häneltä. Tai itseasiassa useampi identtinen viesti. Se on sitten sitä tämän harrastuksen parasta antia.

Screenshot46_2023_10_05.jpg