Torstai 4.1.2024: Tänään sähköpostissa odotti yllätys. Sinne oli tullut jonkinlainen kalasteluviesti. Tämä on mielestäni todella omituista. En ole käyttänyt tätä sähköpostiosoitetta missään muualla kuin tämän huijarin huijaamiseen. Tätä sähköpostiosoitetta ei ole edes ollut olemassakaan kuin neljä päivää. Tarkistin kaikista hahmovarastoistanikin, enkä löytänyt tätä osoitetta mistään muualta.

Screenshot06_2024_01_04.jpg

Tuli mieleen, että mahtoiko huijari lähettää tämän. Tai onko hän mahdollisesti laittanut tämän sähköpostiosoitteen johonkin sähköpostilistalle? Vai miten voi olla mahdollista, että näin tuoreeseen sähköpostiosoitteeseen tulee jo kalasteluviestejä? Mitähän vittua?

Kävin uteliaisuuttani katsomassa, mikä tuossa viestissä mainittu nettiosoite on. Ensimmäisenä sivuilla kerrottiin niiden olevan tarkoitettu vain yhdysvaltalaisille ja pyydettiin hyväksymään jonkinlainen kansainvälinen käyttösopimus. En tiedä mikä se on, mutta hyväksyin kuitenkin sen ehdot. Paljastui, että kyseessä on jonkinlainen sijoitussivusto. Tämä tieto riittikin tässä vaiheessa.

Sitten tarkistin, mihin sähköpostin mukana ollut linkki viittaa. Osoite näytti oikealta, mutta en tunne tuota palvelua. Siksi on hyvin vaikea sanoa, onko se oikeasti oikea osoite. Klikkasin sitä silti, koska käytössäni oli tor-selain.

Päädyin tietenkin kirjautumissivulle. Eihän minulla ole mitään tunnuksia tuollaiseen, joten miten voisin sellaiset silloin edes menettää. Kokeilin huvikseni käyttää tämän hahmon sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena ja salasanaksi laitoin "F_U_Scammer". En päässyt sisään. Tämä oikeastaan riittikin minulle tässä vaiheessa. Olettaisin tuon olleen kalastelusivusto, vaikka en nyt täysin käsitäkään mistä tuo tämän hahmon sähköpostiin keksi tulla.

Mutta sitten vihdoin itse asiaan. Huijari oli vastannut nyt eiliseen kysymykseeni. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hän niin tekee. Minulle tullaan maksamaan summa tai $2,7 miljoonaa. Huijarin englanti oli taas vähän niin ja näin. Tämä maksu tehdään tietenkin heti, kun maksamani palkkio näkyy heidän tilillään. Sitten oli tietenkin tilitiedot, johon tuon palkkion voisi maksaa. Tilitiedot ovat samat, jotka muutkin hahmot ovat saaneet.

Screenshot07_2024_01_04.jpg

Jännä sinänsä, että muut hahmot eivät ole tässä vaiheessa saaneet viestiä huijarilta. En tosin muista, missä vaiheessa heidän tapauksessaan huijaus on menossa.

Vastasin huijarille ja kysyin, josko tuosta summasta voisi vähentää palkkion ja lähettää sen jälkeen minulle. Ihan vain vittuillakseni. Mielestäni se olisi järkevintä, eikä tarvitsisi edestakaisin lähetellä rahoja.

Kirjoitin viestiini useita kirjoitusvirheitä tarkoituksella. En halua, että huijari oppii parempaa englantia minulta. Häpeäkseni täytyy kuitenkin tunnustaa, että käyttämäni englanti taitaa kaikesta huolimatta olla vähän liian hyvää tälle huijarille. Sitä pitäisi selkeästi huonontaa edelleen, mutta se on yllättävän vaikeaa.

Screenshot08_2024_01_04.jpg


Lauantai 6.1.2024: Ajattelin tänään hieman tutustua lisää aiemmin mysteeriksi jääneeseen kalasteluviestiin. Menin ensimmäisenä viestissä mainittuun osoitteeseen. En tietenkään klikannut viestissä ollutta linkkiä, vaan menin tarkastelemaan tuota sivustoa suoraan tor-selaimella.

Sivusto kertoi tietenkin samat lätinät käyttösopimuksesta kuin eilenkin. Hyväksyin ne ja päädyin palvelun etusivulle. Sieltä klikkasin itseni kirjautumissivulle. En yrittänyt kirjautua sisään, vaan klikkasin "Unohditko salasanasi?" -linkkiä. Ajattelin, että täytän sinne tämän hahmon sähköpostiosoitteen ja saan sitä kautta pääsyn kyseiselle sivulle. Homma ei käynytkään ihan niin. Siellä ei kysyttykään sähköpostiosoitetta, vaan kaikenlaisia muita tietoja etunimestä lähtien. Päädyin siis umpikujaan.

Sitten tarkastelin tarkemmin sähköpostiviestiä. Siinä oleva linkki johdatti minut täysin samalle kirjautumissivulle kuin sivuston kautta mentäessä. Ainoastaan nettiosoitteessa tuli yksi parametri lisää tällöin. Tuolla perusteella sanoisin, että kyseessä ei ole kalasteluviesti. Mutta miten hitossa se on tullut tälle hahmolle?

Keksin ainoastaan enää yhden selityksen tälle tässä vaiheessa. Ehkä jollain tyypillä on ollut käytössään identtinen sähköpostiosoite tämän hahmon sähköpostiosoitteen kanssa. Jos tämä pitäisi paikkansa, pitäisi tuolta sivustolta löytyä kyseisen tyypin tiedot tällä sähköpostiosoitteella.

Sitten palasin takaisin tutkimaan sivustolle kirjautumista uudestaan. Päädyin jotakin kautta sivulle, jossa voi resetoida salasanansa. Sivu kyseli nimet, sähköpostin ja puhelinnumeron. Ja minulla oli vain sähköpostiosoite antaa. Sekin oli siis umpikuja. Kokeilin tosin huvikseni laittaa täysin sattumanvaraisen numerosarjan puhelinnumeroksi.

Päädyin täysin samalle sivulle myös klikkaamalla sähköpostissa ollutta linkkiä. Tämän perusteella olen täysin vakuuttunut siitä, että kyseessä ei ole kalasteluviesti.

Tajusin vasta nyt, että sehän taitaisi olla rikos kirjautua tuolle sivulle jonkun toisen tunnuksilla. Onneksi sivuston turvatoimet tuntuivat olevan sitä luokkaa, että pelkällä sähköpostiosoitteella sinne ei noin vain pääse. Sijoitussivuston ollessa kyseessä turvatoimien on syytäkin olla hyvät, sillä summat saattavat olla isojakin tuollaisella sivustolla.

Sitten itse asiaan. Huijari ei ole vastannut pariin päivään viestiini. Siksi ajattelin lähettää hänelle uuden viestin. Aluksi kiitin häntä hänen vastauksestaan kysymykseeni, vaikkei hän mitään sellaista ole edes lähettänyt. Sitten kerroin yrittäneeni huijarin pyytämän maksun suorittamista, mutta hänen ilmoittamansa pankkitili olikin jäässä. Kysyin viestissäni huijarilta syytä tähän. Ihan vain vittuillakseni. Olen todella utelias tietämään, vaihtuuko huijarin pankkitili taas.

Screenshot09_2024_01_06.jpg


Tiistai 9.1.2024: Lähetin huijarille uuden viestin, jossa kyselin toimintaohjeita. Hän ei ole vastannut moneen päivään edelliseen viestiini jäädytetystä pankkitilistä. Siksi halusin kovasti tietää mitä tehdä asialle.

Screenshot10_2024_01_09.jpg

Epäilen, että huijari ei ehkä vastaa tähän enää.