Maanantai 25.9.2023: Lähetin tänään ensimmäisen viestin Maria Zakharoville uudesta sähköpostiosoitteesta. Laitoin sen näyttämään siltä kuin olisin vastannut hänen lähettämäänsä alkuperäiseen viestiin.

Screenshot01_2023_09_25.jpg


Tiistai 26.9.2023: Huijari vastasi aivan kuten ennenkin. Ehdin jo eilen jossain vaiheessa kuvitella, ettei hän ehkä vastaa enää.

Screenshot02_2023_09_26.jpg

Hänen viestinsä oli jo tuttua edellisistä huijauksen huijaamisista. Kirjoitin hänelle joka tapauksessa nyt vastausviestin, jossa tekeydyin Lauren O'Sullivaniksi. Keksin tälle henkilölle myös ammatin. Hän on nyt eläinlääkäri, koska mielestäni hän näytti kuvassa hieman eläinlääkäriltä.

Hain netistä Irlannin suuntanumeron. Käytin sitä ja lisäsin sattumanvaraisia numeroita, mutta ujutin väliin numeroyhdistelmän 666 kokeillakseni huijarin taikauskoa. Ihan vain vittuillakseni. Tokihan tämä huijarin huijaaminen menee aivan vituilleen, jos huijari todella on taikauskoinen ja luulee numeron sisältävän paholaisenluvun.

Lisäsin viestiin myös pyydetyn kopion henkilöpapereista. Tämän olin hakenut internetistä jo aiemmin juuri tätä tarkoitusta varten. Sen perusteella olin tehnyt tämän käyttämäni sähköpostiosoitteenkin.

Ongelmia tuli kuitenkin heti, sillä sähköpostipalvelu kertoi minun ylittäneen sallittujen sähköpostien määrän. En siis voinut lähettää viestiä. Palvelu kertoi, että voisin kokeilla myöhemmin uudelleen. Ehkä sitten huomenna.

Pienen odottelun jälkeen sain nyt kuitenkin lähetettyä viestin eteenpäin.

Screenshot03_2023_09_26.jpg

Ensimmäisessä kuvassa oli naisen kasvot ja passi. Toisessa kuvassa on vain kuva passista ilman kasvoja. Lähetin tämänkin huijarille saatesanoilla, joissa pahoittelin edellisen kuvan mahdollisesti heikkoa laatua. Tämän viestin lähettäminen onnistui jostain syystä heti.

Passport_Lauren_O_Sullivan_2023_09_26.jp

Passport_Lauren_O_Sullivan_close_2023_09Screenshot04_2023_09_26.jpg

Toisessa kuvassa passi oli vaakasuunnassa. Ihan vain vittuillakseni muokkasin ja lähetin vielä uuden kuvan, jossa passi oli nyt oikeinpäin.

Passport_Lauren_O_Sullivan_close_up_2023Screenshot05_2023_09_26.jpg

Alun perin muutin nämä kuvat jpg-formaatista bmp-formaattiin saadakseni niistä isompia. Tässä oli ideana tukkia huijarin sähköpostilaatikko, mutta se polku on jo kuljettu loppuun kauan aikaa sitten, eikä se johtanut oikein mihinkään.

Kehitin tälle hahmolle tavan käyttää aina huutomerkkiä tervehdyksissä. Mielessä kävi myös käyttää hymiöitä jollain tietyllä tavalla. Ideana näissä on tietenkin se, ettei huijari tunnistaisi minua henkilöksi, jonka kanssa hän on jo viestitellyt joskus.

Huomasin juuri jotain epäilyttävää. Olen ensimmäisessä viestissäni huijarille ilmoittanut olevani Kanadasta, mutta myöhemmin lähettämässäni passin kuvassa lukee, että olen Irlannista. Voi perkele, huomaakohan huijari tätä?

Viimeisestä lähettämästäni viestistä huijarille on jo yli kolme tuntia, eikä huijarilta ole tullut vastausta. Taidan sulkea sähköpostin tältä päivältä ja palata asiaan huomenna.


Keskiviikko 27.9.2023: Huijari oli vastannut jo eilen. Sähköpostipalvelu kertoo viestin tulleen jo kello 16:07, mutta se ei voi pitää paikkansa. Sähköpostipalvelun mukaan viimeisin minun lähettämä viesti olisi lähetetty jo kello 13:50. Sähköpostipalvelu näyttää siis jonkin muun aikavyöhykkeen aikaa. Mutta sekään ei selitä sitä, miksen nähnyt huijarin viimeisintä viestiä jo eilen.

Huijarin viesti alkoi sillä, että hän pahoitteli myöhästynyttä vastaustaan ja selitti olleensa sairaana ja sairaalassa. Tämä on siis suora kopio jostain valmiista pohjasta, sillä näin hän kertoi jo kuukausi sitten juuri näillä sanoilla. Tarkistin tämän aiemmista kuvakaappauksista. Siksi en näe mitään tarvetta ottaa uutta kuvakaappausta samasta asiasta.

Viestissään hän kertoi pankkinsa tiedot ja tilinumeronsa. Jostain syystä pankin nimi on mainittu kahteen kertaan. Itseasiassa kolmeen kertaan. Se on Metro-pankki Lontoossa.

Sitten on kerrottu sähköpostiosoite, johon pitää lähettää viestiä näiden tietojen tarkistamiseksi. Yritän sanailla tuohon viestiin nyt jotain sellaista, mitä en ole aiemmin kirjoittanut huijarille. Kuitenkin jotain sellaista, että tulen ymmärretyksi. Epäilen tosin, että huijari vastaa sieltä joka tapauksessa kopioidulla viestillä lähetän sinne mitä tahansa.

Lähetin nyt Metro-pankille viestiä. Yritin kaivaa siihen sellaisia sanoja, joita en ole käyttänyt koskaan aiemmissa viesteissäni tälle huijarille. Siksi englantini saattaa olla hieman omituista tässä viestissä.

Screenshot06_2023_09_27.jpg

Tämä viesti on merkitty lähetetyksi kello 12:51. Lähetin sen kuitenkin kello 15:51. Sähköpostipalvelun kello on siis kolme tuntia vähemmän kuin täällä Suomessa. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että huijarin viesti on tullut eilen kello 19:07 Suomen aikaa. Muistaakseni suljin sähköpostiohjelman eilen juuri ennen tuota. Ehkä joskus vähän ennen seitsemää. Voihan perse. Taidan pitää tänään sähköpostiohjelman vielä pidempään auki.

Tarkistin edellisestä viestittelystä huijarin kanssa kellonajat. Metro-pankista on vastattu reilun kahden tunnin viiveellä omasta viestistäni.

Huijari vastasi Metro-pankista sillä aikaa, kun olin syömässä. Tämä viesti tuli noin tunnin viiveellä omasta viestistäni. Tässä viestissä on mainittuna oma nimeni. Tai oikeammin huijarin huijarin nimi, minkä olen huijarille syöttänyt. Tämä poikkeaa siltä osin huijarin aiemmasta toiminnasta. Hän ei näköjään aivan suoraan kopioikaan kaikkia viestejä.

Viestissä pyydetään lähettämään pankille tietoni ja sen lisäksi Maria Zakharovan talletustodistus. Aivan kuten viime kerrallakin. Nyt pitäisi siis keksiä jollain tavalla eri tapa käsitellä tämä asia kuin viimeksi. Taidan pyytää Marialta tätä kyseistä talletustodistusta suoraan.

Screenshot07_2023_09_27.jpg

Lähetin nyt Marialle tuon kaavailemani viestin ja pyysin talletustodistusta. Tämä alkaa tuntua jollain tavalla kaavamaiselta toistolta. Ensimmäisellä kerralla tässä kohtaa luulin, että huijarilla on käynyt jonkinlainen häiriö tai vahinko suunnitelmassaan. Nyt tiedän tämän kaiken kuuluvan hänen suunnitelmaansa.

Kirjoitin tuon viestin pahoittelevaan sävyyn, koska ajattelin tämän Lauren O'Sullivanin olevan varsin ystävällinen nainen. Sellaisen kuvan ainakin haluan huijarille antaa vielä tässä vaiheessa. Saattaa toki olla, että sävy muuttuu ystävällisestä ilkeäksi, ellei jopa uhkaavaksi. En tiedä vielä.

Screenshot08_2023_09_27.jpg

Maria vastasi viestiini melko pian. Viestin mukana oli puuttuva talletustodistus. Se on identtinen edellisellä kerralla saamani talletustodistuksen kanssa, mutta viestissä on eroa. Tarkistin edellisen kerran viestin ja se oli tullut vasta viisi päivää myöhemmin omasta viestistäni. Tällä kertaa tämä viesti tuli melkein puolessa tunnissa.

Screenshot09_2023_09_27.jpg

Screenshot10_2023_09_27.jpg

Taisi huijari hieman improvisoida edellisellä kerralla, koska hänellä kesti viestin vastaaminen niin kauan. Syyksi hän mainitsi tuolloin olleensa sairaalassa. Se taitaa ollakin hänen vakiovastauksensa kaikkiin myöhästelyihin. Nyt saamani viesti vaikuttaa sellaiselta, joka sopii huijarin suunnitelmaan paremmin.

Vastasin nyt Metro-pankin viestiin ja laitoin viestiin mukaan kaikki pyydetyt tiedot. Lisäsin mukaan tietenkin kuvan passistani ja Marialta saamani kuvan talletustodistuksesta.

Screenshot11_2023_09_27.jpg

Katuosoitteen kanssa meinasi käydä pieni kämmi. Olin etsimässä eläinlääkärille sopivan näköistä taloa Islannista. Onneksi jossain kohtaa tajusin, että tämä Laurenhan on Irlannista kotoisin. Varmistin lopuksi, että lähettämäni katuosoite on todella olemassa ainakin Googlen kartoissa. Osoitteella löytyy mielestäni eläinlääkärille sopiva talo.

Tuskin huijari noita mistään varmistelee, koska häntä ei ole missään vaiheessa tuntunut kiinnostavan mitkään yksityiskohdat. Hän ei totta puhuakseni ole missään vaiheessa tuntunut huomaavan pieniä virheitä yksityiskohdissa, eikä edes isompia virheitä. Esimerkkinä tästä nyt vaikka se Kanada, joka yhtäkkiä vaihtuikin Irlanniksi.

Laitoin viestin loppuun kysymyksen siitä, kuinka kauan prosessissa mahdollisesti kestää. Lisäsin tämän, koska haluan tietää lukeeko huijari viestejäni. Ja jos lukee, niin kuinka tarkkaan. Olettaisin, ettei huijari vastaa tähän kysymykseen.

Kysymällä näitä kysymyksiä pyrin saamaan huijarin poikkeamaan mahdollisimman paljon hänen suunnitelmastaan ja improvisoimaan. Se hidastaa hänen tekemisiään. Tämä olisikin pitänyt tajuta jo kauan sitten.

Taidan lopettaa tältä päivältä tähän. Ihan vaan vittuillakseni tietenkin, sillä tiedän huijarilla palavan hermot viivyttelyn takia ainakin viime kerran perusteella.