Torstai 29.2.2024: Puhelimeeni tuli juuri tekstiviesti, jossa kerrottiin minun ajaneen ylinopeutta. Viestissä oli myös linkki, jota klikata. En tietenkään klikannut sitä puhelimesta suoraan, vaan käytin tor-verkkoa tietoturvasyistä.

Screenshot01_2024_02_29.jpg

Selaimeen avautui ensin bottien estämiseen tarkoitettuja kyselyitä. Huijari yritti siis varmistaa, ettei mikään botti pääse tekemään ikävää temppua.

Seuraavaksi avautui poliisin nettisivun näköinen sivu. Se ohjasi suoraan tunnistautumiseen ja kyseli verkkopankkia. Klikkasin ensimmäisenä huvikseni DanskeBankin logoa. Se ohjasi muka DanskeBankin tunnistautumiseen. Todellisuudessa olin edelleen tuolla samalla sivustolla, johon menin aivan alussa.

Screenshot02_2024_02_29.jpg

Screenshot03_2024_02_29.jpg

Näpyttelin täysin satunnaiset tunnukset kirjautumiseen. Kirjautumisen jälkeen sivu jäi lataamaan jotain. Todellisuudessa tässä vaiheessa kirjautumistiedot olivat jo menneet huijarille.

Olin yllättynyt siitä, että lataus ei jatkunutkaan ikuisesti, vaan päädyin kirjautumissivulle uudelleen. Sain siis näpyteltyä siihen uudet satunnaiset tunnukset kätevästi. Tein näin jotain kertoja, jotta huijarilla olisi tekemistä niiden käymisessä läpi.

Kävin tekemässä samoin myös OP:n kirjautumisen kanssa. Samoiten Nordean kanssa. Valitettavasti sivusto ei siirtänyt niiden kohdalla minua enää takaisin kirjautumissivulle, joten hommasta tuli näin hieman hitaampaa.

Screenshot04_2024_02_29.jpgScreenshot05_2024_02_29.jpg

Näpytellessäni satunnaista paskadataa huijarille huomasin jossain vaiheessa, että sivusto ohjasi minut uudelleen jollekin toiselle sivulle jostain syytä. Tuli mieleen, josko sivusto olisi huomannut minun syöttävän sinne paskadataa jollain menetelmällä.

Käynnistin tor-selaimen uudelleen, enkä päässyt alkuperäiselle sivustolle enää. Lopulta se avautui kuitenkin lyhyen odottelun jälkeen.

Tässä välissä kokeilin myös, josko olisin saanut tehtyä koodin, joka syöttää huijarille perkeleesti paskadataa. Hyvin pian huomasin, että huijarin käyttämä bottien esto on liian tehokas. En saa yhdessä illassa tehtyä koodia, joka tuon kiertäisi.

Joten päädyin kirjoittelemaan tunnuksia käsin. Kirjoittelin niitä hyvän tovin. Sitten päätin, että tämä teksti pitää julkaista mahdollisimman pian varoitukseksi suomalaisille. Siksi tästä tuli näin lyhyt.

Jos nyt kuitenkin joku haluaa kokeilla häiritä huijarin toimintaa, suosittelen asentamaan tor-selaimen koneelle ja menemään sillä osoitteeseen http://valmiustiila.com . Kehottaisin näpyttelemään sinne täysin satunnaisia tunnuksia, eikä missään nimessä omia tunnuksia. Näin huijarilta kuluu aivan tolkuttoman pitkään kokeilla ne kaikki läpi.

Kun sivusto jää lataamaan tai sanoo, että älä navigoi pois tältä sivulta, tiedät, että on aika navigoida pois tuolta sivulta. Siinä vaiheessa tunnukset ovat jo huijarilla. Sen jälkeen homman voi aloittaa alusta.

Itse tein paskadataa huijarille noin tunnin tällä menetelmällä samalla, kun odottelin vuodatus.netin aukeamista. Se ei ole auennut nyt iltaan mennessä, joten tämä varoitukseni jää nyt sitten myöhempään ajankohtaan.


Perjantai 1.3.2024: Vuodatus.net ei tunnu toimivan vieläkään. Päätin sitten syöttää huijarille lisää paskadataa. Tein niin tässä jo lähes tunnin ajan. Kuuntelin samalla kaikenlaista YouTubesta.


Lauantai 2.3.2024: Kävin tänään kaikki huijarin huijaamisissa käyttämäni sähköpostilaatikot läpi. Yhtäkään uutta viestiä ei ollut tullut, ei edes roskapostia. Kävin samalla lähettämässä lisää paskadataa ylinopeushuijarille.

Olisin ladannut tämän tekstin myös vuodatus.nettiin, mutta se ei vieläkään toiminut.


Maanantai 4.3.2024: Olen tässä jo monena päivänä kuunnellut kaikenlaista YouTubesta samalla, kun olen lähetellyt huijarille paskadataa.

Tänään laitoin rohea.comin toimitusjohtajalle sähköpostia ja kysyin, miksei vuodatus.net toimi. Rohea.com omistaa vuodatus.netin. Jostain syystä muistin viestiä kirjoittaessani osoitteen päätteen olleen .com. Lähetin perään vielä toisen viestin, jossa korjasin itseäni. En vain usko, että hän vastaa viestiini.


Tiistai 5.3.2024: Rohean toimitusjohtaja vastasi tänään. Hän kertoi, että vuodatus.netin ylläpito ei ole enää heidän harteillaan. Sen sijaan se siirtynyt Podium North Oy:lle jo vuonna 2020. Sain Rohean toimitusjohtajalta sähköpostiosoitteen, josta kysyä asiasta tarkemmin. Joten näin tein.


Keskiviikko 6.3.2024: Podium North Oy:n toimitusjohtaja vastasi ja kertoi, että heillä on tosiaan jokin tekninen häiriö. Samalla hän mainitsi, että häiriö on korjattu. Kokeilin vuodatus.netin sivuja samantien ja ne toimivat ok.

Mutta nyt, kun ajattelin ladata tätä tekstiä sinne, ei se enää toiminutkaan. Minusta on jotenkin muutenkin omituista, että vuodatus.net voi olla viikon alhaalla, eikä kukaan tee asialle mitään.


Torstai 7.3.2024: Tästä tesktistä piti alun perin tulla varoitus vuodatus.netin lukijoille. Niin ei käynyt, koska vuodatus.net teki tenän juuri ratkaisevana päivänä.

Kävin vielä katsomassa alkuperäisessä viestissä mainittua nettiosoitetta ja se ei enää toiminut. Sain työnnettyä huijarille arvioni mukaan tässä noin viikon aikana satunnaisia tuulesta temmattuja pankkitunnuksia useita satoja, tuskin kuitenkaan tuhatta.