Lauantai 23.12.2023: Huijari vastasi. Hän pyysi todistetta tilisiirrosta. Hän käsitti homman siis väärin. Tarkoitin tietenkin, että olen siirtänyt käteisen omalle tilille.

Screenshot07_2023_12_23.jpg

Pyysin edellisessä viestissäni mielestäni melko selkeästi häneltä pankkiyhteystietoja siirtääkseni rahat hänen tililleen. Jännä. No, tämähän vain pitkittää keskustelua. Ja se on tietenkin aina paikallaan.

Vastasin huijarille, että kyseessä täytyy olla jonkinlainen väärinkäsitys. Kerroin tallentaneeni $400 omalle tilille ja pyysin uudelleen pankkiyhteystietoja maksaakseni palkkion. Lopuksi tietenkin pahoittelin kovasti tilannetta. Tällä on tietenkin tarkoitus hälventää huijarin mahdollisia epäluuloja tilanteesta.

Screenshot08_2023_12_23.jpg

Tämähän pitkittyy ikään kuin luonnostaan sillä, että huijari käsitti asian väärin. Loistavaa.

Huijari vastasikin melko nopeasti tähän. Hah, arvasin. Rahanahneus on sokaissut tämän kaverin.

Screenshot09_2023_12_23.jpg

Etsin netistä Intian pankin kuittia. Yritin löytää jonkun sellaisen, josta ei saisi oikein mitään selvää. En mielestäni löytänyt oikein mitään sellaista. Mutta löysin sellaisen, jossa ei ole oikeastaan mitään sellaista tietoa, jota huijari haluaisi tietää.

Mutta ennen kuin lähetin kuittia huijarille, lähetin hänelle vain viestin ja väitin maksaneeni palkkion. Laitoin viestiin vittuillakseni väärän summan. Alakanttiin tietenkin. Huijari saattaa alkaa vänkäämään tästäkin hyvällä tuurilla. Mutta jos en ihan väärässä ole, huijari vastaa tähän pyytämällä todistetta siirrosta. Hän saattaa tarkistaa asian tässä vaiheessa pankista. Siihen menee häneltä toivottavasti jonkin aikaa.

Screenshot10_2023_12_23.jpg

Huijarilta meni noin puoli tuntia kunnes hän vastasi. Vastaus olikin yllättävä. Hän ei maininnut sanallakaan minkäänlaisesta todisteesta. Hän vain yksinkertaisesti sanoi, että heti kun maksu näkyy, saan rahani. Tämä on taas tilanne, jota en osannut ennakoida etukäteen lainkaan. Siksi mitään etukäteissuunnitelmia ei oikein voi tehdä näiden huijareiden kanssa.

Screenshot11_2023_12_23.jpg

Jos hän ei kerta halua todistetta tilisiirrosta, niin en minä sitä hänelle pakottamalla lähetä. Sen sijaan lähetin hänelle viestin, jossa kerroin odottavani siirtoa tililleni. Kysyin samalla, josko huijarilla olisi jonkinlaista aika-arviota maksun tapahtumahetkestä. Lopuksi kysyin vielä, mihin voin ilmoittaa tilitietoni maksua varten. Tällä on tietenkin tarkoitus pitkittää keskustelua.

Screenshot12_2023_12_23.jpg

On todella omituista, miksei huijari pyytänyt minkäänlaista todistetta maksusta. Hän ei myöskään sanonut mitään väärästä summasta. Vaikuttaa vähän siltä, että hänellä ei välttämättä ole suoraa näkyvyyttä yhdysvaltalaisen pankin tilitietoihin. Jos hän näkisi sen tapahtumia, niin luulisin hänen jo maininneen asiasta.

Huijarilta tuli vastaus. Hän käski suorittaa maksun palkkioista ja pyysi asiasta todistetta. Tämä selittääkin tilanteen täysin. Hän ei siis tajunnut, että sanoin maksaneeni maksun jo. Tämä pitkittäminen menee kyllä taas huijarin itsensä piikkiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, etten tiedä nyt, onko huijarilla suoraa näkyvyyttä yhdysvaltalaisen pankkitilin tietoihin vai ei.

Screenshot13_2023_12_23.jpg

Vastasin huijarille uudestaan maksaneeni palkkion, mutta pienen viiveen jälkeen. Kirjoitin viestin tarkoituksella vähän sekavasti niin, ettei minun tarvitsisi liittää siihen mitään todistetta tilisiirrosta. Sellainen lopettaa keskustelun vähän turhan nopeasti. Summaksi laitoin £235. Puntina ihan vain vittuillakseni.

Screenshot14_2023_12_23.jpg

Huijarilla on kestänyt vastata nyt vähän joka viestin kohdalla. Pahoin pelkään, että hänellä on muita asiakkaita samaan aikaan linjoilla. Se saattaisi ehkä selittää vähän huijarin sekoiluakin.

Meni yli puoli tuntia ennen kuin huijari vastasi. Hänen viestinsä oli hieman sekavanoloinen. Aluksi hän pahoitteli olevansa kiireinen ihminen. Sitten hän pyysi liittämään todisteen maksusta sähköpostiin.

Screenshot15_2023_12_23.jpg

Kysyin huijarilta, että mistä sellaisen todisteen oikein saa. Pankiltako kenties? Kysyin vielä, että eikö hän näe maksuani pankkitilillään. Pahoittelin tietenkin vielä sitä, että olen nyt hieman hämmentynyt. Hah, tämähän pitkittyy nyt oikein mallikkaasti ihan vain esittämällä vähän jälkeen jäänyttä henkilöä. Mutta miksi se onnistuu minulta kuin luonnostaan...?

Screenshot16_2023_12_23.jpg

Olisi hienoa, jos huijari paljastaisi vastauksessaan jollain tavalla sen, onko hänellä näkyvyyttä yhdysvaltalaisen pankin tiliin vai ei. Sitä hain tuolla kysymyksellä viestissäni. En totta puhuttuna oikein keksi syytä sille, miksi huijari haluaa todistetta maksusta. Eikö hän oikeasti näe tuon tilin tapahtumia?

Kello on jo yli kuusi illalla. Kiinassa se on jo keskiyö. Laitoin hetki sitten sähköpostiohjelman kiinni. En edes aio koskeakaan siihen huomenna. Sillä aion pitää tästä touhusta joululomaa.


Sunnuntai 24.12.2023: Sain viime yönä idean. Mitä mahtaisi tapahtua, jos kertoisinkin huijarille maksun peruuntuneen? Syyksi kertoisin, että hänen antamansa pankkitili on jäädytetty pankin mukaan. Aion vahvistaa tätä viestiä vielä luomalla pari muuta hahmoa, jotka kertovat huijarille täysin saman tarinan.

Latasin netistä lisää passien kuvia hahmojen luomista varten. Keskityin yhdysvaltalaisiin passeihin. Otin niitä kuusi. Osaa niistä pitää muokata ja osa vaikutti siltä, etteivät ne välttämättä ole käyttökelpoisia. Yhden nimi oli Benjamin Franklin. Hänen syntymäajakseen oli merkitty 17.1.1706. Erään toisen sukunimi oli Adjadj. Hänen passinsa oli vanhentunut.
    
Tiedän, tiedän, mikään etukäteen suunniteltu ei koskaan onnistu huijareiden kanssa. Tässä suunnitelmassa ei kuitenkaan ole kovinkaan montaa kohtaa, joka riippuisi huijarista itsestään. Siksi se saattaa jopa onnistua. Ja onhan se mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu tilanteessa, jossa huijarin pankkitilillä on ongelmia.

Tänään en aio kuitenkaan edes avata tämän hahmon sähköpostia. Sen sijaan sain luotua nuo pari uutta hahmoa. Niitä alkaa olla varastossani jo melko monta. Nyt voin sitten siirtyä joulun viettoon hyvillä mielin.