Keskiviikko 13.12.2023: Satuin tarkistamaan valesähköpostini tänään. Huijari oli kuin olikin vastannut aiempaan viestiini. Ja juuri kun ehdin jo kirjoittaa blogiini, että sen huijarin huijaaminen meni vituiksi. Ei se kuitenkaan mitään haittaa, kivaahan se on saada tällainen projekti taas päälle. Mahtavaa suorastaan.

Olen siis Joellen Sevcenko taas. Mutta vain huijarille.

Kristalina Georgieva kirjoitti viestissään, että viestini on vastaanotettu ja ymmärretty. Jännä, näin se edellinenkin huijari kirjoitti minulle useasti aina huijauksen alkuvaiheessa.

Minulle olisi siis tulossa jokin rahamäärä x ilmoittamalleni pankkitilille jostain Yhdysvaltalaisesta kansallispankista tulevien 72 tunnin aikana. Tuo viesti oli tullut näköjään jo kaksi päivää sitten. Eli aikaa olisi vielä huomiseen. Jännä nähdä miten hyvin huijari pitää tuosta aikarajasta kiinni.

Minun pitäisi siis maksaa palkkioita yhteensä $225. Huijari ei tosin muistanut kertoa, mihin tai miten tuo palkkio maksetaan. Lopuksi hän pyysi minua pitämään hänet ajantasalla.

Screenshot01_2023_12_13.jpg

Sähköpostin mukana oli myös kuva. Kuvassa oli jonkinnäköiset Kristalina Georgievan henkilöllisyyspaperit. On kyllä melkein uskottavan näköinen.

IMF-DIR_2023_12_13.jpg

Tarkistin netistä mitä tästä Kristalinasta mahdetaan kertoa. Joku samanniminen on tosiaan jonkin kansainvälisen rahaston johtaja. Hän on aloittanut toimessaan wikipedian mukaan 29. syyskuuta 2019. Huijarin lähettämien henkilöpapereiden mukaan hän on aloittanut 1. lokakuuta 2019.

Nyt pitäisi sitten keksiä, mitä vastata huijarille. Ennen vastaamista pitää kuitenkin luntata se tapa, jolla kirjoitin edellisen viestin.

En oikein ole vielä tajunnut, miten tämä huijaus oikein toimii. Huijari ei mielestäni kertonut vielä mitä minun pitäisi nyt tehdä. Olenko se vain minä, minun huono englannin kielen ymmärrys vai onko huijari vähän sieltä janan toisesta laidasta?

Vastasin huijarille nyt lähettämällä hänelle kasan kysymyksiä. Kysyin mihin voin lähettää pankkitietoni ja miten palkkiot maksetaan. Jännä nähdä, miten tämä huijaus toimii. Nyt sitten kiireesti sähköpostiohjelma kiinni, jotta tuo 72 tunnin aikaraja menee varmasti yli.

Screenshot02_2023_12_13.jpg


Torstai 14.12.2023: Huijarilta oli tullut vastaus kyselyihini. Hän kertoi, että minun pitäisi tulla käymään paikan päällä. Kansainvälisiä rahansiirtoja ei hyväksytä turvallisuussyistä.

Hän antoi osoitteenkin. Tarkistin sen Googlen kartoista. Kyseisessä osoitteessa todella on joku kansainvälisen rahaston toimipiste. Osoite sijaitsi Washingtonissa melko lähellä Valkoista taloa. Tässä vaiheessa piti tarkistaa, minkä osoitteen kerroin huijarille kotiosoitteekseni. Sehän oli tosiaan Winnipegissä Kanadassa. Tarkistin kartasta. Sieltä on yli 2 500 km matka huijarin antamaan osoitteeseen.

Onneksi huijari antoi toisenkin vaihtoehdon. Voisin maksaa $300 Kanadan dollareina Itunesin lahjakortteina. Kansainväliset rahastot käyttävät lahjakortteja rahaliikenteessä? Tosi uskottavaa.

Screenshot03_2023_12_14.jpg

Tämä huijaus tuntuukin olevan huomattavasti yksinkertaisempi ja nopeampi kuin aiempi. Tätä täytyy siis pitkittää jotenkin.

Lähetin huijarille lisää kysymyksiä. Ensin kuitenkin kerroin, etten voi ajaa yli 1 500 mailin päähän. Siinähän kestäisi yli 24 tuntia yhteen suuntaan. Sitten laitoin sellaisia puolityhmiä kysymyksiä. Varmistelin, että ymmärsin oikein. Eli että minun pitäisi siis varmasti hankkia Itunesin lahjakortteja, ottaa niistä kuva ja lähettää tämä kuva sitten huijarille.

Kerroin myös, etten tiedä yhtäkään Itunesin kauppaa Winnipegissä. Tässä kohtaa piti tarkistaa Googlen kartoista, ettei sellaisia todella ole Winnipegissä. Todennäköisesti vastaus tähän on, että niitä saa tietenkin internetistä.

Screenshot04_2023_12_14.jpg

Jokohan se aiemmin mainittu 72 tuntia olisi umpeutunut? Eipä vaikuta huijari paljoa välittävän tuosta aikarajasta. Jännä juttu.

Tuli tässä mieleen, että taidan lähettää huijarille toisesta osoitteesta uuden viestin. Ajattelin kokeilla, mitä tapahtuu, jos kotiosoitteeni olisi jossain todella lähellä tuota kansainvälisen rahaston toimipistettä. Kirjoitan siitä sitten oman tekstinsä. Nyt pitää löytää jonkun Yhdysvaltalaisen henkilön passin kuva netistä sitä varten.


Perjantai 15.12.2023: Huijari vastasi lyhyesti, että mikä tahansa Walmart tai kauppa käy. Niitä myydään kuulema missä vain. Voihan perkele, tämä ei nyt oikein pitkitä tätä huijausta. Pakko yrittää pitkittää tätä jotenkin.

Screenshot05_2023_12_15.jpg

Kerroin huijarille olevani erittäin väsynyt. Kerroin olleeni myös erittäin kiireinen töissä. Sitten lupasin mennä hankkimaan huijarin pyytämiä lahjakortteja vasta huomenna aikaisintaan. En oikeastaan odota huijarin vastaavan tähän mitään. Se on oikeastaan harmi, sillä hänen aikaansa ei kulu viestin lähettämiseen.

Screenshot06_2023_12_15.jpg

Aion lähettää hänelle kyllä viestiä huomenna, mutta saattaa olla, ettei viesti ole hänelle kovinkaan mieleinen.

Olen ajatellut aloittaa huijarin pommittamisen viesteillä useista eri sähköposteista tänä viikonloppuna. Aion käyttää edellisen huijarin huijaamiseen käyttämiäni sähköpostitilejä, joita en ole mennyt poistamaan. Kirjoitan niistä jokaisesta sitten omat blogitekstinsä. Tarkoitus on saada huijari sekaisin usealla yhtäaikaisella viestittelyllä. Se tässä vähän jännittää, että mahdanko itsekään enää pysyä niissä sitten kärryillä.