Sunnuntai 24.12.2023: Hain äsken uuden passin kuvan netistä. Sain heti perään uuden sähköpostinkin luotua, eikä siinä mennyt kuin ehkä korkeintaan viisi minuuttia. Se onnistui yllättävän helposti. Tällä kertaa sähköpostipalvelu ei mutissut mistään vastaan.

Tämän hahmon nimi on nyt sitten Brydges Vince. Hän on Yhdysvalloista. Muita tietoja en ole vielä keksinyt, mutta ne voi keksiä sitten lennosta tarvittaessa.

BrydgesVincePassport_2023_12_24.jpg


Maanantai 25.12.2023: Keksin hahmolle puhelinnumeron ja etsin Googlen kartoista sopivan katuosoitteen. Hän asuu nyt Oklahomassa.

Sitten kirjoitin huijarille viestin. Keksin siihen tarinan 64-vuotiaasta eläkkeelle jääneestä baseball-valmentajasta. Yritin kirjoittaa tuon viestin aivan eri tyylillä kuin minkään muun aiemman huijarille lähettämäni viestin. En kuitenkaan lähettänyt viestiä aivan heti.

Screenshot01_2023_12_25.jpg

Ajattelin aluksi lähettää tällä hahmolla ensimmäisen viestin vasta huomenna, mutta sitten suunnitelmani huijarin pankkitilin jäätymisestä olisi viivästynyt vähän ehkä liikaa. Siksi lähetin mainitsemani viestin passin kuvan kera nyt vain pienen viiveen jälkeen.


Tiistai 26.12.2023: Huijari oli vastannut. Hänen vastauksensa oli tullut jo monta tuntia sitten. Siksi on omituista, ettei hän ollut kuitenkaan vastannut muille hahmoille. Aikaa hänellä luulisi olleen ruhtinaallisesti tehdä niin.

Hänen viestinsä oli mennyt roskapostikansioon. Siirsin sen nyt saapuneiden kansioon ennen lukemista. Hänen vastauksensa oli se tavallinen, jonka jokainen hahmo on tähän mennessä häneltä tässä vaiheessa huijausta saanut.

Screenshot02_2023_12_26.jpg

Vastasin huijarille kysymyksillä. Kysyin mihin minun pitäisi maksaa tuo $325. Ja kuka ottaa vastaan minun pankkiyhteystiedot. Lopuksi ihmettelin vielä, missä ovat ne säädökset, joita minun pitäisi noudattaa. Näistä on maininta huijarin edellisen viestin lopussa. En vain oikeastaan koskaan lue huijarin viestejä kovinkaan tarkkaan. Ne ovat yleensä pitkiä ja paskaa englantia. Lisäksi olen ne samat tarinat lukenut jo kauan sitten aiemminkin edellisten hahmojen kohdalla.

Screenshot03_2023_12_26.jpg


Torstai 28.12.2023: Huijarilta oli tullut jo eilen illalla viesti sähköpostiohjelman aikaleiman mukaan. Huijari osasi kuin osasikin sitten lopulta pilata suunnitelmani jäädytetystä pankkitilistä. Hän vaihtoi takaisin lahjakortteihin. Tällä kertaa hyväksytään Itunes, Razer Gold ja Footlocker -lahjakortit. En tiedä noista kuin tuon ensimmäisen.

Screenshot04_2023_12_28.jpg

Vai voiko olla, että huijari todella säikähti Sumit Pujarin viestiä jäädytetystä pankkitilistä ja vaihtoi taktiikkaa välittömästi? Jotenkin vaikea uskoa, vaikka saattaahan se ihan mahdollista olla.

Otin hieman selvää näistä huijarin mainitsemista lahjakorteista. Razer Gold on siis jokin peleihin liittyvä lahjakortti. En oikein meinannut aluksi löytää sellaista sopivaa kuvaa lahjakortista, jonka olisin voinut lähettää huijarille. Mutta hieman pidempään etsittyäni löysin pari vaihtoehtoa.

Tutkin netistä vielä tuota Footlocker-lahjakorttia. Kyseessä on ilmeisesti myös peleihin liittyvä lahjakortti. Tämä tuntuu kuitenkin keskittyneen jalkapalloon. Löysin joitain sopivia kuvia huijarille lähetettäväksi. Samalla kuitenkin paljastui, että kyseessä ei olekaan peleihin liittyvä lahjakortti, vaan kenkäkaupan lahjakortti.

Latasin joitain kuvia molemmista lahjakorteista. Selasin ne läpi ja ajattelin lähettää huijarille kuvan Footlocker-lahjakortin etupuolesta. Samalla ajattelin kysyä, onko tämä oikea. Ihan vain vittuillakseni ja pitkittääkseni keskustelua.

Footlocker_2023_12_28.jpg

Lähetin huijarille nyt tuon viestin ja kuvan. Sanoin, etten ole varma oliko lahjakortti oikeanlainen. Sanoin ottaneeni siitä kuvan aivan kuten huijari pyysi. Loppuun vielä kerroin, etten oikein ymmärrä mitä huijari tekee kuvalla. Pyrin tällä kuulostamaan viattomalta.

Screenshot05_2023_12_28.jpg

Huomasin tuossa juuri kuvakaappauksesta, että kuvan alareunassa on valkoinen raita ja siinä tekstiä. Tekstissä on jonkin nettisivun osoite. Voihan persereikä, huomaakohan huijari tätä. Jotenkin pahoin pelkään, että huomaa. Tämä huijari tuntuu olevan täysin eri maata kuin se edellinen.

Tässä taisi käydä nyt sellainen kämmi, että touhu loppuu tämän hahmon osalta tähän. Jotenkin vain sellainen kutina. Voihan perse.

Kävin tekemässä tässä välissä uuden hahmon, sillä aion huijata tätä huijaria niin kauan, ettei hän vastaa yhteenkään viestiini enää. Kirjoitan siitäkin hahmosta kokonaan oman blogitekstinsä, mutta vain siinä tapauksessa, että huijari vastaa hänelle.


Lauantai 30.12.2023: Huijarista ei ole kuulunut nyt moneen päivään mitään. Epäilen hänen lopettaneen kokonaan tämän huijauksen pyörittämisen ja siirtyneen seuraavaan. En kuitenkaan ajatellut vielä luovuttaa, sillä olenhan suomalainen.

Lähetin vielä yhden viestin. Kysyin, olenko tehnyt jotain väärin. Ihmettelin myös, miksen ole kuullut huijarista moneen päivään mitään. Yritin myös käyttää edellisen huijarin käyttämää tapaa näyttää viattomalta kysymällä, mitä on tapahtumassa. Saa nähdä, vastaako huijari tähän. Jotenkin pahoin pelkään, että ei vastaa.

Screenshot06_2023_12_30.jpg

Odotan vielä muutaman päivän ennen kuin lyön purkkiin tämän huijarin huijauksen.