Torstai 14.12.2023: Hain juuri uuden passin kuvan netistä. Hain tarkoituksella sellaisen passin kuvan, jossa henkilö olisi syntynyt mahdollisimman lähellä Washingtonia. Aion kertoa huijarille kotiosoitteeksi jonkun todella lähellä kansainvälisen rahaston toimipistettä olevan osoitteen. Tämä siksi, että voin sitten vittuilla huijarille siinä vaiheessa, kun minun pitää lähteä käymään paikan päällä.

Passport_2023_12_14.jpg

Tämän hahmon nimi on nyt sitten Marcus Roland. Seuraavaksi hänelle pitää luoda sähköpostitili. Se onkin yleensä se ikävin vaihe näissä hommissa.

Sähköpostitilin luominen ei vienytkään koko iltaa kuten sillä on joskus ollut tapana tehdä. Se onnistui jo kolmannella yrittämällä. Enää pitää odotella pari päivää sen aktivoitumista.


Perjantai 15.12.2023: Sähköpostitilin luominen epäonnistui jostain tuntemattomasta syystä. Palvelu ei kertonut sitä. Siirryin seuraavaan palveluntarjoajaan ja sain tehtyä uuden tilin melkein vartissa.

Kirjoitin ensimmäisen viestin huijarille. Kaivoin netistä sopivan kotiosoitteen kansainvälisen rahaston toimipisteen viereisestä korttelista. Loput tiedot kaivoin passin kuvasta tai keksin päästäni. Jännä nähdä, mitä tapahtuu siinä vaiheessa kun kerron asuvani kansainvälisen rahaston naapurissa.

Screenshot01_2023_12_15.jpg


Lauantai 16.12.2023: Huijarilta oli tullut vastaus eiliseen viestiini. Se on identtinen kuin aiemmin sillä erotuksella, että tässä maksettavaksi summaksi on merkitty $325. Se oli aiemmassa tapauksessa muistaakseni $225. Melko yllättävää.

Screenshot02_2023_12_16.jpg

Hienoa huomata, että tämä sähköpostin palveluntarjoajan sähköposti meni perille. Edellisen huijarin tapauksessa en saanut tämän palveluntarjoajan sähköposteja menemään läpi tiettyyn huijarin osoitteeseen. Syytä en tiedä, mutta tokihan syy on voinut olla toisessakin päässä. Olen ollut huomaavinani joskus jo kesällä, että tämän palveluntarjoajan viestit eivät aina välttämättä mene perille.

Muistaakseni eilen lähettämässäni passin kuvassa oli muokattu hieman sen ulkonäköä ja tekstejä. Minä en sitä tehnyt, mutta se oli selkeästi nähtävissä kuvasta. Tämä ei kuitenkaan huijaria tuntunut häiritsevän lainkaan. Tyhmä jätkä. Eipä siinä, rankaisua tulee tyhmyydestä.

Vastasin huijarille kysymällä, minne voin ilmoittaa pankkitietoni. Samalla kysyin, miten tuo aiemmin mainittu $325 maksetaan. Nyt sitten huijarin pitää olla tarkkana katuosoitteiden kanssa, sillä tämän hahmon osoite on huijarin kertoman kansainvälisen rahaston toimipisteen naapurissa. Nyt on hetki, jolloin vähän jännittää. Uskoisin tästä tulevan melko lyhyt huijarin huijaus juuri tuon faktan takia.

Screenshot03_2023_12_16.jpg

Olen ollut huijariin yhteydessä tässä vaiheessa jo neljän eri sähköpostin kautta. Olin aikeissa ottaa käyttöön lisääkin näitä sähköposteja, mutta tässä vaiheessa nämä tuntuvat riittävän. Tässä vaiheessa tuntuu muutenkin, että meinaan mennä hieman sekaisin siitä, kuka on kuka ja mitä viestejä kukakin on lähettänyt huijarille.

Tässä meni muutama tunti, mutta huijari vastasi vihdoin. Tässä välissä olin yhteydessä huijariin Joellen hahmona. Sain huijarin vittuuntumaan enemmän tai vähemmän. Toinen seuraus oli se, että hän muutti taktiikkaansa. Nyt hän ei laita enää kansainvälisen rahaston katuosoitetta viestiin ja pyydä käymään paikan päällä. Sen sijaan hän lähettää pankkiyhteystiedot, johon maksun voi suorittaa. Se tarkoittaa sitä, että tämän hahmon kohdalla suunnittelemani käynti kansainvälisen rahaston toimipisteellä ei onnistukaan. Voi perkele sentään. Jostain syystä aina kaikki etukäteen suunnittelemani temput huijareiden suhteen ei tunnu ikinä toimivan. Edellisen huijarin kanssa kävi monta kertaa ihan sama juttu.

Screenshot04_2023_12_16.jpg

Nyt pitäisi sitten repiä jonkinlaisen kuitin kuva tai muu vastaava jostain. Hain nyt netistä sitten jonkinlaisen kuvan kuitista. Siinä on aivan kaikki tiedot päin persettä, mutta en anna sen haitata. Tämä huijarin huijaus uhkaa nyt mennä muutenkin vituilleen kovaa vauhtia. Kokeilen nyt kuitenkin lähettää tämän hänelle.

Receipt_2023_12_16.jpg

Kirjoitin maksaneeni $500 vittuillakseni, koska kuitissakin oli tuo summa. Olettaisin saavani tähän jonkinlaisen vähintäänkin hämmentyneen vastausviestin. Lievästi ilmaistuna.

Screenshot05_2023_12_16.jpg

Huijari vastasi lyhyesti. Hän väitti minua huijariksi passin perusteella. Hänen mukaansa hänelle ei tarvitse lähettää kuittia vuodelta 2018. Tähän ei oikeastaan voi vastata kuin yhdellä tavalla.

Screenshot06_2023_12_16.jpg

Käskin huijarin katsoa peiliin. Samalla saatoin vähän haistatella hänelle ja lopuksi tietenkin allekirjoitin sähköpostin aivan kuten tähänkin asti suhteellisen ystävälliseen sävyyn.

Screenshot07b_2023_12_16.jpg

Tämä taisi nyt sitten olla tässä. Tämä olikin melko nopea huijarin huijaus. Valitettavasti.

Laitoin vielä viestin perään, jossa kysyin sitä, miksi huijari huijaa ihmisiä. Kysyin myös, että onko hän kenties köyhä. Kirjoitin siihen kirjoitusvirheenkin, mutta se oli vahinko. No, näyttää sitten ehkä enemmän inhimillisemmältä. Lopuksi mainitsin luulleeni, että Kiinassa olisi eniten miljonäärejä koko maailmassa.

Screenshot07_2023_12_16.jpg

Tämä Kiinan mainitseminen saattaa säikäyttää huijarin. Toisaalta pelkään vähän paljastavani itsestäni jotain. Ainakin paljastin nyt tietäväni hänet kiinalaiseksi. Mutta hänelle se saattaa olla yllätys, toivon mukaan kuitenkin suuri järkytys.

Huijarista ei ole nyt kuulunut vähään aikaan mitään. Hän ei ole vastaillut muillekaan hahmoille. Ehkä tämä tarina taisi nyt sitten olla tässä. Tuskin huijari alkaa erittelemään syitä huijaamiselleen.


Sunnuntai 17.12.2023: Huijari ei ole vastannut tälle hahmolle enää, mutta parille muulle hän on vastannut ja uhannut jopa pidätyttää minut. Luulisin kuitenkin tämän hahmon tarinan olevan nyt tässä.