Maanantai 31.7.2023: Valesähköpostiini ei ollut tullut uusia viestejä. Epäilin, josko huijari olisi hylännyt sähköpostinsa kokonaan. Siksi päätin tehdä toisen valesähköpostiosoitteen täysin uudella nimellä ja lähettää viestiä muka vastauksena alkuperäiseen viestiin.

Jos tähän tulee vastaus, tiedän huijarin vielä käyttävän sähköpostiaan.

Vastausta ei kuulunut. Tein testin, jolla kokeilin lähettää molemmista valesähköposteistani testiviestit toisilleen. Tähän uuteen sähköpostiosoitteeseen en saanut viestiä perille. Joten etsin uuden ilmaisen sähköpostipalvelun netistä ja tein uuden, kolmannen osoitteen. Lähetin sillä uuden viestin huijarille.


Tiistai 1.8.2023: Tarkistin juuri valesähköpostini. Yhteen sähköpostilaatikoista en päässyt kirjautumaan sisään, koska jostain syystä se ei hyväksy antamaani salasanaa. Tämä on juuri se sähköpostilaatikko, joka ei eilen tuntunut muutenkaan toimivan.

Tarkistin kuitenkin muut sähköpostilaatikot. Mihinkään viestiin ei ollut tullut minkäänlaista vastausta. Olettaisin huijarin hyljänneen käyttämänsä sähköpostin kokonaan. Näkisin, että voin nyt lopettaa tämän projektin turhana. Harmillista kyllä, etten saanut oikein huijattua huijaria kunnolla.


Keskiviikko 2.8.2023: Tarkistin juuri valesähköpostini. Sinne oli kuin olikin tullut viestiä Maria Zakharovilta. Tämä on identtinen sen aiemman viestin kanssa, jonka sain joskus kauan sitten. Nyt voin yrittää jekuttaa tätä samaa huijaria uudella tavalla. Loistavaa!

Kaivelin netistä satunnaisia kuvia passeista ja poimin yhden. Sen tietojen perusteella keksin tarinan huijarille. Sitten etsin netistä satunnaisen kuvan passin etukannesta ja lähetin sen vittuillakseni huijarille. Oletettavasti huijari vastaa tähän, että pitää olla kuva passin sisällöstä. Siihen voin sitten vastata lähettämällä tämän toisen satunnaisen kuvan netistä.

Nyt vasta tajusin, että passin etukannessa lukee, että se on Yhdysvaltain passi, vaikka väitin olevani Ruotsalainen rakennusmies. Voihan perse. Huomaakohan huijari tätä?


Torstai 3.8.2023: Pääsin vihdoin kirjautumaan siihen sähköpostiin, johon en aiemmin päässyt. Kirjoitusvirhe ei ollutkaan salasanassa, vaan käyttäjätunnuksessa. Tästä samasta syystä johtuen eivät aiemmat testiviestit olleet tulleet perille tähän sähköpostilaatikkoon. Olin siinäkin kohtaa kirjoittanut sähköpostiosoitteen väärin. Mutta tämä ei kuitenkaan selitä vielä sitä, miksei huijarilta ole tullut viestiä tähän sähköpostiin.

Tarkistin nyt kaikki muutkin valesähköpostini. Mihinkään niistä ei ollut tullut minkäänlaisia viestejä, ei edes roskapostia. Lähetin siitä huolimatta nyt eilen suunnittelemani viestin huijarille.

Tämä menee hieman epätoivoiseksi, sillä huijari ei tunnu vastaavan juuri mihinkään viestiin. Tämä on huijarin kannalta ovela taktiikka, sillä nyt kukaan huijarin huijari ei voi oikein tietää mitä toisessa päässä tapahtuu. Perhana sentään.

Toivottavasti kuitenkin tämä netistä löydetty satunnainen kuva passista aiheuttaa edes sen, että huijari yrittää syöttää sen tietoja johonkin. Näin häneltä kuluu edes vähän aikaa hukkaan. Vastausta häneltä kuitenkaan tuskin enää tulee.

Tähän tarvitsisi selkeästi kehittää jokin uusi taktiikka.


Perjantai 4.8.2023: Olen ollut viime päivinä melko innoissani tästä huijarin huijaamisesta, vaikka välillä se onkin tuntunut epätoivoiselta. Olen nytkin koneen ääressä lukemassa sähköposteja jo seitsemältä, vaikka olen lomalla. Olen toisinaan kuvitellut, että huijari on tajunnut minun huijaavan häntä ja lopettaneen kaiken yhteydenpidon.

Tänään kuitenkin yhteen valesähköposteistani tuli uusi viesti. Huijari pahoitteli viivästynyttä vastausta, mutta kertoi hänen nyt luottavan minuun. Tämän hän kertoi useaan kertaan. Tämä on mielestäni melko omituista, sillä lähettämässäni sähköpostissa osoite oli selkeästi naisen, mutta nimi oli kuitenkin miehen. Samoiten kuva passissa oli miehen. Tämä huijarihan on ihan täysi idiootti.

Koska huijari luottaa minuun nyt, sähköpostissa kerrotaan tilin tiedot. Löytyy IBAN, BIC ja pankin nimi ja osoite. Se on Metro Bank Lontoossa. Taidanpa vilkaista onko Lontoossa todella tuollaista pankkia.

Etsin pankkia Googlen kartasta. Niitä löytyi useita Lontoosta, mutta yksikään ei sijainnut mainitussa osoitteessa. Olisi huijari edes sen verran voinut nähdä vaivaa asiansa eteen, että olisi oikean katuosoitteen kaivanut netistä viestiinsä. Laiska paska. Laiskuudesta rangaistaan. Tai no, minä rankaisen joka tapauksessa huijaamisesta.

Huijauksen idea paljastui vasta aivan viestin lopussa, jossa kerrottiin muka pankin sähköpostiosoite. Minun pitäisi siis ottaa pankkiin yhteyttä ja tarkistaa, että kyseinen tili on todella olemassa. Taidankin tehdä niin. Mutta taidan ottaa yhteyttä myös todelliseen Metro-pankkiin ensin, jotta asialle tapahtuisi jotain. Parasta tietenkin olisi, jos tuo kyseinen tili jäädytettäisiin. Saattaa olla, että yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla ei vielä tapahdu mitään.

Ajattelin ottaa kuvakaappauksia kaikesta sähköpostiviestittelystä huijarin kanssa aivan alusta asti. Nämä voin sitten lähettää pankille tai Lontoon poliisille. Tai johonkin. Huomasin tässä samalla, että aivan ensimmäisessä sähköpostissa olen maininnut nimekseni Sofia. Se oli se viesti, jolla vain testasin, josko huijari vastaa sähköpostiin ollenkaan. Jo heti seuraavassa sähköpostissa nimi onkin vaihtunut miehen nimeksi, Dhurghamiksi. Kuinka paska huijari tämä oikein on?

Löysin netistä kansallisen kyberturvakeskuksen (NCSC), joka toimii ilmeisesti Englannissa. Lähetin heidän sähköpostiinsa keräämäni tiedot huijarista. Sieltä tuli jonkinlainen automaattivastaus melkein heti. Saa nähdä, mitä asialle oikeasti tapahtuu. Aion ainakin jatkaa viestittelyä huijarin kanssa. Lähetinkin viestiä huijarin mainitsemaan sähköpostiosoitteeseen muka tarkistaakseni huijarin antamat pankkitiedot.

Ajattelin laittaa viestiä myös Metro-pankille, mutta en löytänyt mitään sähköpostiosoitetta, johon voisin viestiä laittaa. Kokeilin kuitenkin onneani etsimällä pankin toimitusjohtajan nimen netistä ja käyttämällä [email protected] -taktiikkaa.

Screenshot1_2023_08_04.jpg

Screenshot2_2023_08_04.jpgScreenshot3_2023_08_04.jpgScreenshot4_2023_08_04.jpgScreenshot5_2023_08_04.jpg


Lauantai 5.8.2023: Menin sitten eilen jossain vaiheessa lähettämään uutisvinkkiä tästä huijarin huijaamisesta harrastuksena joihinkin Suomalaisiin uutismedioihin. Yön yli nukuttuani tämä alkoi kaduttaa, sillä hommahan on vielä täysin kesken.

Lisäksi tajusin jossain vaiheessa, että huijarin lähettämässä IBAN-koodissahan on oltava maakoodi mukana. Siitä pitäisi käsittääkseni selvitä myös oikea pankki.

Tarkistin juuri kaikki tulleet viestit. Suomalaiselta uutismedialta ei ollut tullut minkäänlaista vastausta mihinkään. Enkä usko, että tuleekaan. Olen joskus ennenkin yrittänyt lähettää jotain uutisvinkkiä johonkin saamatta minkäänlaista vastausta mistään. Tällä kertaa onneksi näin.

Huijari sentään vastasi, mutta seuraavaksi aion tutkia huijarin aiemmin lähettämää IBAN-koodia tarkemmin. Löysin netistä jonkinlaisen tarkistimen IBAN-koodille. Se alkaa kirjaimilla IT. Veikkaisin sen tarkoittavan Italiaa. Tarkistimen mukaan se on Italia. Se siitä Metro-pankista.

Tarkistimen mukaan koodi on täysin aito. Myös BIC-koodi täsmää, mikä lieneekään. Pankin nimi on Mooney S.P.A. Katuosoite näyttäisi olevan Roomassa. Googlen Street view -palvelun mukaan tuossa osoitteessa todella on kyseisen pankin haarakonttori. Hienonnäköinen konttori onkin.

Vierailin myös tämän Mooney-pankin nettisivuilla, mutta ne olivat italiaksi. Muistaakseni Googlen käännöspalvelulla voi kääntää nettisivun suomeksi jotenkin. Google ei saanut jostain syystä nettisivua käännetyksi. Sillä aikaa, kun se jumitti, etsin netistä pankin toimitusjohtajan nimen. Idea oli, että yritän lähettää hänelle sähköpostia aiheesta. Tulin kuitenkin siihen loppupäätelmään, ettei se hyödytä. Jonkinlainen huijaamisen estämiseen erikoistunut järjestö tai virasto on parempi idea tavoitella.

Löysin kansallista kyberturvakeskusta vastaavan Italian version siitä (ACN). Lähetin heille viestiä aiheesta. Jännä, että miltään taholta ei ole kuulunut mitään vielä tähän mennessä. Jotenkin uskomatonta, ettei kukaan tunnu olevan kiinnostunut milläänlailla tekemään asialle mitään. Tai sitten en ole vielä löytänyt oikeaa tahoa, joka kiinnostuisi asiasta.

Lähetin sittenkin tämän Mooney-pankin toimitusjohtajalle sähköpostia samalla taktiikalla kuin Metro-pankin tapauksessakin tästä huijarista epätoivoissani, mutta en usko viestin menevän edes perille. Kannatti silti mielestäni kokeilla kepillä jäätä.

Olin saanut huijarilta viestin nyt muka Metro-pankin sähköpostiosoitteesta. Tämä on jotenkin outoa taas. Lähetin huijarin ohjeiden mukaan kysymyksen tuohon osoitteeseen. Kysyin onko kyseistä tilinumeroa olemassa heidän pankissaan. Vastaus tuli ja siinä kerrottiin, että minun tulisi lähettää heille kaikenlaisia tietoja. Näihin tietoihin sisältyy myös kopio Maria Zakharovin talletustodistuksesta. Mutta huijari ei ole lähettänyt minulle mitään sellaista. Miten vitussa tämä huijaus voi edes toimia?

Screenshot6_2023_08_05.jpgScreenshot7_2023_08_05.jpg

Lähetin sähköpostia nyt sitten Maria Zakharoville ja pyysin häntä lähettämään minulle talletustodistuksen. Jotenkin sellainen kutina, että tämä homma kaatuu tähän. Huijari ei ole aiemminkaan vastannut mihinkään kysymyksiini. Jos homma todella kaatuu tähän, se on ihan täysin huijarin oman virheen takia. Tämä on todella uskomatonta. Huijari itse kämmii homman näin pahasti. Siis tämä huijarihan on todella paska. Tulee jopa mieleen, että onkohan hän edes onnistunut huijaamaan ketään koskaan.

Otin kaikista näistä viestittelyistä kuvakaappaukset, jotta voin mahdollisesti myöhemmin lähettää niitä sitten jollekin sellaiselle taholle, jota asia mahdollisesti kiinnostaa.

Screenshot8_2023_08_05.jpg


Sunnuntai 6.8.2023: Tarkistin kaikki sähköpostini. Yhtäkään viestiä ei ollut tullut. Eikö huijari todella huijaa viikonloppuisin? Vai onko tässä käynyt kuten pelkäsin, eli huijari ei vastaa kysymykseeni? Jos näin on, pitääkö minun todella alkaa auttamaan huijaria huijaamaan minua, jotta voin huijata häntä takaisin?


Tiistai 8.8.2023: En ollut vieläkään saanut viestiä huijarilta. Päätin vastata nyt huijarin Metro-pankin viestiin lähettämällä sinne kaikki muut tiedot paitsi sitä puuttuvaa kopiota talletustodistuksesta. Mainitsin myös, että Maria Zakharov ei ole lähettänyt minulle mitään kopiota talletustodistuksesta.

Screenshot9_2023_08_08.jpg


Keskiviikko 9.8.2023: Huijarilta ei ollut tullut vieläkään mitään viestiä. Myöskään miltään uutismedialta tai keneltäkään, kehen olen ottanut yhteyttä tähän huijariin liittyen, ei ollut tullut mitään viestiä.

Mitä tämä sitten mahtaa merkitä? Vaihtoehtoja on useita. Voi olla, että huijari on kiireinen muiden asioiden takia. Kävi mielessä jopa sellainenkin vaihtoehto, että ehkä huijari on todella joutunut sairaalaan. Näin hän mainitsi jossain viestissä.

On myös mahdollista, että jokin aiemmin lähettämistäni viesteistä pankkeihin ja kansallisiin kyberturvakeskuksiin onkin mennyt perille ja asiaan on reagoitu. Tämä vaihtoehto vaikuttaa minusta kuitenkin varsin epätodennäköiseltä. Luulisin, että näistä vastattaisiin minulle, jos asialle todella olisi tehty jotain.

Saattaa myös olla, että huijari on jäänyt kiinni jotenkin muuten. Ehkä joku muu on kiinnostunut asiasta ja tehnyt asiaankuuluvat toimenpiteet huijarin saattamiseksi vastuuseen teoistaan.

Tai sitten huijari on vain yksinkertaisesti lopettanut toimintansa kannattamattomana.

Oli niin tai näin, tilanne alkaa vaikuttaa siltä, että tämä huijarin huijaaminen saa nyt lopun. Se on harmillista, sillä olisin halunnut jatkaa tätä harrastusta huomattavasti pidempään.


Perjantai 11.8.2023: Tulin viime yönä pohtineeksi sitä, mikä mahtaa olla syy siihen, että huijari ei ole pitänyt enää mitään yhteyttä moneen päivään. Tarkistin kuitenkin tänään vielä kaikki sähköpostit.

Huijari oli kuin olikin vastannut aiempiin viesteihin. Tälläkin kertaa hän sanoi olleensa sairaalassa. Maria Zakharovin vastauksessa on mukana aiemmassa sähköpostissa pyytämäni kopio talletustodistuksesta. Se on juuri kuten huijarin käsikirjoituksessa sanotaan. Mutta sama talletustodistus tuli toisen kerran Maria Zakharovilta vastauksena viestiin, jonka lähetin Metro-pankille. Tässä kohtaa minulta oli tippua silmät päästä. Siis ei jumalauta nyt, eihän tämä huijari osaa yhtään mitään! Jos huijari on näin paska, miten kukaan voi mitenkään mennä tämän huijarin huijauksiin?

Screenshot11_2023_08_11.jpg

Myös talletustodistuksen kopio on varsin naurettavaa katseltavaa. Oikeassa alakulmassa on jonkinlainen punainen sinetti tai vastaava. Käytännössä se on vain punainen ympyrä sahalaitareunoilla. Mitä vittua? Haksahtaako joku oikeasti tämänkaltaisiin huijauksiin?

Screenshot12_2023_08_11.jpg

Olen nauranut tässä nyt vedet silmissä näille viesteille jo jonkin aikaa. Tämä on kyllä niin mehevä tarina, että tekisi mieleni jakaa se kaikelle kansalle jossain mediassa.

Lähetin nyt huijarin Metro-pankin sähköpostiin kaiken tarvittavan tiedon. Jännä nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Screenshot13_2023_08_11.jpg


Lauantai 12.8.2023: Tarkistin juuri kaikki sähköpostiosoitteeni. Yhtäkään viestiä huijarilta ei ollut tullut. Tämä alkaa vaikuttaa siltä, että tämä huijari ei todella huijaa viikonloppuisin.

Ensimmäinen huijarin viesti tuli sähköpostiini jo 9.7.2023 aiempien päiväkirjamerkintöjeni mukaan. Siinä kerrottiin, että asialla olisi kiire. Tuosta on kulunut nyt jo yli kuukausi, eikä huijarilla tunnu edelleenkään olevan mikään kiire vastata viesteihini. Jännä juttu.

Joskus aiemmin kuvittelin botin lähettävän näitä viestejä, mutta tässä on jo pidemmän aikaa vaikuttanut vahvasti siltä, että asialla ei todellakaan ole botti. Botti olisi jo vastannut esimerkiksi viimeisimpään viestiini.

Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin kehittelemäni teoria ei ole sinnepäinkään. Huijari ei myöskään ole mikään identiteettivaras, kuten olen joskus aiemmin luullut hänen olevan. Tämä huijaus on aivan selvästi perinteinen sähköpostihuijaus, jossa vain pyritään huijaamaan ihmisiltä isot summat rahaa. Näitä huijauksia on netissä pyörinyt jo vuosikymmenet. Oletan, että seuraavaksi tai ainakin hyvin pian tulee jokin sellainen viesti, jossa jollain verukkeella pyydetään siirtämään jokin summa jollekin tilille. Tekosyy voi olla mikä tahansa alkaen aina tilisiirtokuluista tai -palkkioista mitä mielikuvituksellisimpiin tekosyihin.

Olen huomannut tässä senkin, että tämä huijarin jallittaminen on hauskaa. Haluaisinkin jakaa tämän myös muille ihmisille jotenkin. Tälle huijarille saa todella nauraa toisinaan. Tämä on mielestäni jopa niin hauskaa, että aion alkaa harrastamaan tätä enemmänkin.

Tuli tässä mieleen, että muistaakseni Twitterissä, tai nykyään nimi taitaa olla X, voisi ehkä saada jonkinlaista rahallista korvausta sisällön tuottamisesta. Ehkä tämän tarinan voisi jakaa siellä. Toinen paikka voisi olla YouTube. Jotain tämän kaltaista voisin kyllä kuvitella tekeväni harrastuspohjalta.

Pelkona tässä on se, että näitä huijausviestejä ei tule tarpeeksi sähköpostiini. Äsken kuitenkin tarkistaessani sähköpostini näytti siellä olevan ainakin kolme sellaista viestiä, jotka saattavat olla huijauksia. Luulisi, että näistä edes yksi olisi jonkinlainen huijaus.


Sunnuntai 13.8.2023: Huijarilta oli tullut viesti. Se oli tullut itseasiassa jo eilen, mutta ilmeisesti vasta sen jälkeen, kun tarkistin sähköpostit.

Tämä viesti oli tullut suoraan James Hopkinsonilta, ei Metro-pankilta. Hän on jonkinlainen johtaja Metro-pankissa. Etsin netistä ja Metro-pankin talousjohtajana toimii todella joku James Hopkinson. Tämä tieto on toki maailmanlaajuisesti saatavilla internetistä.

Tämä viesti on kyllä sellainen, jota en täysin tajua. Pyysin vaimonkin apuun, mutta ei hänkään oikein saanut tolkkua viestistä. Yritin kääntää viestin myös Googlen kääntöpalvelussa, mutta eipä sitä tunnu Googlekaan tajuavan. Viestissä tuntuvat lauseet katkeavan kesken. Kieli ei ole mitenkään täydellistä englantia. Jos kyseessä olisi todella Lontoolainen Metro-pankin talousjohtaja James Hopkinson, luulisi englannin taittuvan huomattavasti paremmin.

Mitä tuosta nyt parhaimman mukaan ymmärsin, niin rahat olisi tarkoitus siirtää pyyntöni mukaan Maria Zakharovin tililtä minun tilille. En ole mielestäni tehnyt minkäänlaista pyyntöä kenenkään rahojen siirtämiseksi yhtään mihinkään.

Rahojen siirtoa ei voida kuitenkaan tehdä ilman jonkinlaista sertifikaattia tai todistusta omistajuuden vaihdoksesta. Rahojen siirrosta ei viestin mukaan pitäisi tulla mitään ylimääräisiä kuluja. Metro-pankki myös tarjoaa asianajajan minulle, jos minulla ei sellaista vielä ole.

Lopuksi pyydetään odottamaan seuraavaa sähköpostia.

Screenshot14_2023_08_13.jpg

En ole oikein varma, mitä minun kuuluisi nyt tehdä. Taidan lähettää tähän vastausviestin ja pyytää asianajajaa. Taidan lähettää myös Maria Zakharoville viestin ja pyytää todistusta tilin omistajuuden vaihdoksesta ihan vain vittuillakseni. Haen tällä sitä, että huijarilta menisi pasmat edes vähän sekaisin poikkeamalla huijarin käsikirjoituksesta.

Screenshot15_2023_08_13.jpg

Lähetin Maria Zakharoville nyt viestin. Käytin vähän samankaltaista kieltä, mitä huijarikin käyttää sotkeakseni asioita aavistuksen ja tietenkin vittuillakseni. Pilailu huijarin kustannuksella on aina paikallaan. Saisipa ihmiset harrastamaan sellaista enemmän.

Screenshot16_2023_08_13.jpg

Näköjään huijari huijaa myös viikonloppuisin. Se on harmillista, sillä minulla oli mielessä jo suunnitelma ensi viikonlopulle. Ajattelin jatkaa aiemmin kesken jäänyttä projektia huijarin sähköpostin tukkimisesta. Jos tietäisin varmasti, että huijari ei tarkista sähköpostejaan viikonloppuisin, saattaisin ehtiä työntää hänen sähköpostilaatikkonsa täyteen kuvia. Laskin, että näitä kuvia tarvitsisi enintään noin 600 kpl, jotta gmail menisi tukkoon. Mutta jos huijari ehtii tyhjentää sähköpostinsa missään välissä, ei tämä suunnitelma onnistu.

Tässä viime aikoina on ollut mielessä kysymys, että mahtaisikohan Suomen poliisi olla kiinnostunut tästä huijarista. Periaatteessahan vielä ei ole tapahtunut minkäänlaista rikosta. Mutta toisaalta Suomen poliisi on käsittääkseni jollainlailla velvollinen tai vähintään kiinnostunut ennalta ehkäisemään rikoksia. Aion joka tapauksessa vetää tämän projektin loppuun asti ennen kuin ilmoitan asiasta yhtään kenellekään.

Voi tietenkin olla, että Suomen poliisin valtuudet eivät riitä kansainvälisen huijarin saattamiseksi vastuuseen. Olen jo pitkään epäillyt, että huijari asuisi Afrikassa. Tämä siksi, koska niin moni sähköpostihuijari käsittääkseni asuu juuri Afrikassa. On toki mahdollista, että hän asuukin Italiassa. Tämä siksi, että hänen aiemmin lähettämänsä tilinumero on Italialainen. Oli niin tai näin, olen aika varma siitä, että huijari ei asu ainakaan Englannissa, eikä Venäjällä.


Maanantai 14.8.2023: Tulin töistä kotia innoissani, koska kuvittelin saaneeni viestiä huijarilta. Sitä ei ollut kuulunutkaan. Tämäpä olikin omituista. Eikö asialla olekaan kiire? Ehkä hän on sairaalassa taas.


Torstai 17.8.2023: Huijarista ei ole kuulunut moneen päivään mitään. Siksi ajattelin lähettää viestiä ja kysyä, mikä tilanne on. Oma arvaus on, että hän on todella ollut sairaana ja sairaalassa. Ajattelin, että hän saattaa tulla epäluuloiseksi, jos en lähetä minkäänlaista viestiä hänelle moneen päivään.

Screenshot17_2023_08_17.jpg


Lauantai 19.8.2023: Tarkistin kaikki valesähköpostini. Huijari oli vastannut aiempaan viestiini kahdesti jostain syystä. Molemmat viestit ovat tulleet joskus viime yönä. Molemmissa viesteissä kysellään kovasti, mitä on tapahtumassa. Toisessa viesteistä huijari kertoo jälleen olleensa sairaalassa.

Screenshot18_2023_08_19.jpgScreenshot19_2023_08_19.jpg

Minulla oli suunnitelmissa työntää huijarin sähköpostiin lisää kuvia tänä viikonloppuna. Sehän ei tietenkään onnistu, jos huijari on kerta paikalla. Hän saattaa poistaa viestit samantien ja lisätä osoitteen estolistalle.

Vastasin nyt joka tapauksessa huijarille. Pahoittelin, että hän on ollut sairaalassa. Kerroin hänelle tilanteen myös lyhyesti. Tarvitsisin siis häneltä jonkinlaisen sertifikaatin tai todistuksen tilin omistajuuden vaihdoksesta. Pyysin huijaria lähettämään tuon todistuksen vihdoin.

Screenshot20_2023_08_19.jpg

En malta odottaa huijarin seuraavaa viestiä.


Maanantai 21.8.2023: Tänään tuli huijarilta kaksi viestiä. Ensimmäinen oli Maria Zakharovilta. Hän kertoi jälleen olleensa sairaalassa. Hän sanoi, ettei hänellä ole mitään todistusta tilin omistajuuden vaihdoksesta. Eikä hän saa sellaista sairaalassa ollessaan. Siksi hän kysyi, onko minulla lakimiestä.

Screenshot21_2023_08_21.jpg

Toinen viesti oli Metro-pankin talousjohtajalta. Hän ehdotti minulle lakimiestä ja lähetti tämän yhteystiedot. Kuinka sattuikaan! Lähetin tälle lakimiehelle viestiä ja pyysin häntä avustamaan asiassa. Nyt pystyin vastaamaan myös Marialle, että lakimies löytyy.

Screenshot23_2023_08_21.jpgScreenshot22_2023_08_21.jpgScreenshot24_2023_08_21.jpg

Tämä huijaus onkin yllättävän monimutkainen. Ihmettelen tässä sitä, että vieläkään ei ole minkäänlaista rahapyyntöä ilmaantunut mistään. Ehkä rahapyyntö tulee sitten tuolta lakimieheltä. Huijari käyttää todella aikaa ja vaivaa tähän. Tämä monimutkaisuus on siinä mielessä omituista, että ainakaan aiempien viestien perusteella tämä huijari ei vaikuta todellakaan olevan se muumilaakson terävin muumi.

Se, että tämä huijari väittää olleensa sairaalassa sopii tarinaan todella hyvin. Se on mielestäni varsin uskottava syy sille, miksei hän voi mitään todistuksia lähetellä kenellekään. Siksi uskon, että huijari ei ole todellisuudessa missään sairaalassa ollut, kuten ajattelin aiemmin.

Minulla on tässä mielessä jo idea siitä, miten jatkan tämän huijarin huijaamista siinä vaiheessa, kun se rahapyyntö joskus tulee. En vain oikein malttaisi odottaa sinne asti.