Tiistai 22.8.2023: Huijarilta oli tullut kaksi viestiä. Ensimmäinen viesti lyhykäisyydessään oli, että älä ole pettymys.

Screenshot25_2023_08_22.jpg

Toisessa kerrottiin lakimiehen palkkiot ja prosessointikulut. Tämä viesti sisälsi laskuvirheen. Eriteltyinä nuo kulut olivat £170 ja £770. Se tekee yhteensä £940, mutta huijarin viestissä oli summaksi merkitty £740 numeroin. Kirjaimin merkitty summa oli oikein. Euroina tuo summa olisi yli 1 100€ nykyisillä valuuttakursseilla.

Screenshot26_2023_08_22.jpg

Olen ollut useassa eri asiassa huijarin suhteen täysin väärässä. Tässä ei esimerkiksi ole selkeästikään kyseessä botti, eikä tämä huijaus selkeästikään yritä viedä kenenkään identiteettiä. Luulen myös, että huijari ei ole välttämättä ihan täysi idiootti, vaan hän on yksinkertaisesti kiireinen ja englannin kielen taidon kanssa on välillä vähän niin ja näin. Voi myös olla, että hänellä on useita samanlaisia huijauksia käynnissä. Se on itseasiassa enemmän kuin todennäköistä.

En tietenkään aio maksaa yhtään mitään yhtään kenellekään. Olen mielestäni saanut tuhlattua tässä vaiheessa huijarilta melko hyvin aikaa. Nyt sitten pitäisi olla hyvä suunnitelma, miten jatkaa tästä eteenpäin.

Lähetin nyt viestin huijarille. Laitoin vittuillakseni viestiin väärän summan ja väitin, ettei tililläni ole niin paljoa rahaa. Pyysin häntä auttamaan ja sanoin olevani jopa epätoivoinen asian suhteen. Tämä ei mennyt lainkaan niin, miten eilen ajattelin tämän menevän. Saattaa jopa olla, että huijari lopettaa homman tähän. Lähes tyhjältä pankkitililtä on paha siirtää rahaa.

Screenshot27_2023_08_22.jpg


Keskiviikko 23.8.2023: Huijarilta oli tullut viesti. Siinä hän anoi apua saadakseen rahansa ulos Venäjältä.

Screenshot28_2023_08_23.jpg

Lähetin hänelle vastauksen, jossa rauhoittelin häntä. Kerroin, ettei minulla ole tarpeeksi rahaa lakimiehen palkkioihin. Tämä on mielestäni jo toinen kerta, kun tämän kerroin hänelle.

Mutta ennen kuin lähetin hänelle tuota viestiä, vastasin lakimiehen viestiin. Siinä kerroin, että minulla ei ole tarpeeksi rahaa palkkioihin, mutta selvittelen asiaa Marian kanssa. Kysyin tässä viestissä myös, mitä kautta palkkiot maksetaan. Tällä viestillä hain sitä, että huijari todella luulisi minun olevan menossa lankaan. Siksi lähetin sen ennen tuota toista viestiä.

Screenshot29_2023_08_23.jpg

Sitten lähetin viestin Maria Zakharovalle. Pyysin häntä maksamaan minulle puolet lakimiehen palkkioista bitcoineina. Olen aika varma, että tähän huijari ei suostu. Jos hän ei suostu, alan epäillä häntä huijariksi ihan vain vittuillakseni. Alan myös ihmetellä, että eikö huijari luotakaan minuun. Näin ajattelin tämän menevän seuraavaksi. Jännä kuitenkin nähdä, miten todellisuudessa tapahtuu.

Screenshot30_2023_08_23.jpg

Soitin juuri Suomen poliisin neuvontapalveluun kysyäkseni, josko voisin tehdä rikosilmoituksen tai mitään muutakaan asian liittyen. Mielestäni minulla oli nyt todiste siitä, että huijari haluaa rahaa. Puhelu kesti puhelimen lokitietojen mukaan yli 6 minuuttia ja lyhyesti vastaus oli, että Suomen poliisi ei yksinkertaisesti voi tehdä asialle mitään. Olin järkyttynyt, mutta en oikeastaan yllättynyt. Nämä huijarit voivat siis tehtailla huijauksiaan ihan miten tahtoo, eikä poliisi voi mitään. Mitä vittua?

Puhelimessa neuvottiin, että kaikki saamani viestit pitäisi poistaa. Tämä on hyvä neuvo niille, jotka eivät tajua kyseessä olevan huijaus. Sillä voi toki suojautua huijaamiselta, mutta se ei vähennä näitä huijauksia. Se ei myöskään vie huijaria tilille rikoksistaan.

En kertonut poliisin neuvojalle, että aion todellakin viestitellä huijarin kanssa loppuun asti. Olen aika varma siitä, että tämä olisi alkanut vänkäämään vastaan. Se on ihan ymmärrettävää. Tuollainen neuvo on toimiva keskivertokansalaiselle, joka ei ehkä välttämättä tajua tätä huijaamisen logiikkaa.

Oikeastaan tämä tarkoittaa sitä, että tämä tekemäni työ tai harrastus onkin oikeasti arvokkaampaa kuin osasin kuvitellakaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aion todellakin julkaista tämän tarinan jossain, ehkä Twitterissä. Vai mikä X olikaan.

Tuli tässä mieleen vielä yksi kysymys. Syyllistynkö minä rikokseen, jos huijari päättääkin maksaa minulle pyytämäni summan bitcoineina? Lain mukaan ehkä, mutta moraalini mukaan ei missään tapauksessa. Mielestäni huijari saa siinä tapauksessa maistaa omaa lääkettään. Valitettavasti en usko näin tapahtuvan.


Torstai 24.8.2023: Huijarilta oli tullut kaksi viestiä. Ensimmäisessä lakimies vastasi, että voisin maksaa palkkion bitcoineina. Mukana viestissä oli bitcoin-lompakon tunniste.

Screenshot31_2023_08_24.jpg

Toinen viesti oli Maria Zakharovilta. Hän kertoi maksaneensa lakimiehelle jo 300. Hän kuitenkin jätti kertomatta, mitä rahayksikköä tuo on. Hän myös hoputti minua kiirehtimään maksun kanssa. Perhana, en saanut huijattua huijarilta rahaa. Se olisi ollut toki liian hyvää ollakseen totta. Nyt sitten pitäisi keksiä jokin tekosyy olla maksamatta kenellekään mitään.

Screenshot32_2023_08_24.jpg

Taisin keksiä sopivan vastauksen huijarille venyttääkseni keskustelua. Ihan vaan vittuillakseni aloin ihmetellä puuttuvaa rahayksikköä.

Screenshot33_2023_08_24.jpg

Herättelin eilen illalla henkiin jo kertaalleen hylkäämääni projektin tukkia huijarin sähköpostilaatikko. Lähetin eilen illasta noin kymmenen kuvaa hänelle toisesta sähköpostista. Tänään lähetin myös. Hän oli jopa vastannut eilisiin viesteihini ja ihmetteli kovasti, kuinka Texasilaiset ovat niin huonoja ottamaan kuvia. Todella vaikea keksiä, mistä hän tuon Texasin repi. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että hän ei ole lisännyt tuota sähköpostiosoitetta millekään estolistalle. Voin siis jatkaa tuota projektia huoletta. Lisäksi hän ihmetteli, että miksi kaikki kuvat ovat otettu seinästä. Kerroin kääntäväni kameran toiseen asentoon, josko se auttaisi tilannetta. Ei auttanut.

Hämäykseni meni lopulta sitten siihen, että tämä muka eläkkeellä oleva höperö vanhus luuli, että hänen kameransa toimii vain Texasissa. Hän sanoi huijarille ajavansa Texasiin ja olevansa perillä noin parin tunnin päästä. Joten jatkan kuvien lähettämistä tänään vasta joskus parin tunnin päästä.

Kaikki tämä kuulostaa kyllä jo melko kovan tason typeryydeltä, mutta juuri sellaisia ihmisiä huijarit juuri haeskelevat. Uskoisin, että aikalailla yhtä tyhmien ihmisten kanssa he ovat tottuneet viestittelemään. Siksi uskoisin, että tämä satu menee ihan täysin läpi huijarille.

Huijarin sähköpostilaatikon tukkimisessa saattaa olla vielä häviävän pieni mahdollisuus onnistua. Käsittääkseni sähköpostit poistetaan oikeasti vasta siinä vaiheessa, kun huijari tyhjentää roskakorinsa. Vaikka hän poistaisi viestit, saattavat ne silti tukkia hänen sähköpostilaatikkonsa roskakorista käsin.

Kurkistin vielä huvikseni, mitä netissä kerrotaan tämän huijarin bitcoin-lompakosta. Sieltä paljastui, että toiminta tällä lompakolla on alkanut joskus kesäkuussa 2022. Yhteensä huijari on tienannut tuolla lompakolla lähes $49 900. Perkele sentään, eikä poliisia kiinnosta pätkääkään.


Perjantai 25.8.2023: Huijarilta oli tullut viesti. Hän vähän valitteli sitä, että vastaan viesteihin niin hitaasti. Samalla hän kertoi, että rahayksikkönä on Englannin punta.

Screenshot34_2023_08_25.jpg

Vastasin hänelle, että luen sähköpostit vain kerran päivässä. Samalla kerroin hänelle, että en nähnyt hänen siirtoansa lakimiehen bitcoin-lompakossa. Ihmettelin syytä tälle. Sen jälkeen sanoin, että hänen pitäisi tehdä tuo siirto uudestaan ja varmistaa, että bitcoin-lompakon tunniste on oikein. Siihen alle laitoin vittuillakseni oman bitcoin-lompakon tunnisteen.

Screenshot35_2023_08_25.jpg

Totta puhuttuna en ole edes varma, onko tuo viestiin laittamani bitcoin-lompakon tunniste omani. En ole koskaan käyttänyt bitcoineja. Lompakonkin hommasin vasta joitain viikkoja sitten, enkä oikein tiedä toimiiko se edes näin.

Oli niin tai näin, en usko huijarin menevän näin helppoon. Tämä saattaa olla jopa liian ilmiselvä huijauksen huijaus. Siksi saattaa olla, että huijari ei enää vastaa viesteihini. Mutta jos kuitenkin käy niin iloisesti, että huijari todella menee näin helppoon, ei minua haittaa, vaikka tuo summa ei minun lompakkoon tulisikaan.

Huijarin bitcoin-lompakossa on viimeisin transaktio tehty viime toukokuussa. Lisäksi siirroissa summat ovat vain pienentyneet. Kesäkuussa 2022 on siirretty vielä tonneja. Nyt viimeisimmät ovat enää satasia. Tähän yhtälöön kun lisää vielä tuon valittamisen viestittelyn hitaudesta, alan uskoa, että huijari pyörittää vain yhtä huijausta kerrallaan. Jos tämä teoria pitää paikkansa, luulisin huijarilla alkavan pikku hiljaa palavan käpy näihin viesteihini.

Lisäksi, jos tuo teoria pitää paikkansa, on minun toiminnalla ollut yllättävän suuri vaikutus huijarin ansioihin.

Minulla on tällä hetkellä käytössä neljä sähköpostiosoitetta, joita käytän tai olen käyttänyt tämän huijarin huijaamisessa jollain tavalla. Näistä kahta en voi oikeastaan enää käyttää tähän toimintaan. Jäljellä olevista toisella on tarkoitus tukkia huijarin sähköpostilaatikko ja toisella ihan vain vittuilla.

Latasin tänään useita eri kuvia erilaisista passeista netistä. Ajattelin näiden perusteella tehdä uusia sähköpostiosoitteita käyttööni tämän huijarin huijaamiseksi. Jos teoriani siitä, että huijari huijaa vain yhtä henkilöä kerrallaan, pitää paikkansa, hän ei enää koskaan huijaa ketään muuta kuin minua. Siis jos se minusta yhtään riippuu. Ja minulta hän saa vain vittuilua takaisin.


Lauantai 26.8.2023: Lähetin huijarille jo aamulla lisää paskadataa. Laskujeni mukaan olen lähettänyt hänelle noin 1,8 gigatavua paskadataa kuvien muodossa. Se olisi noin 12% tavoitteesta. Mutta siinä on eräs ongelma. Vaimo kertoi aamulla, että gmail poistaa automaattisesti roskakorista kaikki sinne lisätyt viestit 30 päivän kuluessa. Se tarkoittaa sitä, että minulla on helvetinmoinen kiire lähettää loput kuvat huijarille. Aion joka tapauksessa lähettää tänään iltapäivästä vielä vähän lisää paskadataa huijarille.

Tarkistin lähetetyt viestit. Ensimmäiset generoimani kuvat olen lähettänyt huijarille 29. heinäkuuta. Se tarkoittaisi sitä, että loput kuvat pitäisi lähettää parissa päivässä. En usko, että jaksan lähettää huijarille niin paljon paskadataa kerralla. Mutta heinäkuussa lähetettyjä kuvia on vain 30 kpl. Se ei siis haittaa kauheasti, vaikka ne poistuisivatkin.

Huijarilta oli tullut uusi viesti. Hän kertoi saaneensa vahvistuksen lakimieheltä, että rahat ovat todella menneet hänen mukaansa tämän tilille. Eikö huijari tiedä, että kaikki bitcoin-siirrot näkyvät julkisesti netissä?

Omituisinta tässä viestissä oli se, että se sisälsi bitcoin-lompakon tunnisteen, jonka minä hänelle annoin. Hän väitti sitä lakimiehen bitcoin-lompakon tunnisteeksi. Tässä on siis pieni todennäköisyys sille, että hän on mennyt hieman sekaisin näissä tunnisteissa. Se saattaa johtaa jopa siihen, että jonain päivänä tuohon bitcoin-lompakkoon ilmaantuu rahamäärä x. Tämä tarina saikin todella omituisen ja yllättävän käänteen.

Screenshot36_2023_08_26.jpg

Lähetin nyt viestiä lakimiehelle ja pyysin häntä varmistamaan, että tämä on varmasti saanut tuon £300 maksun bitcoineina. Hämäyksen vuoksi vaihdoin viestiin oman bitcoin-lompakon tunnisteen tilalle.

Screenshot37_2023_08_26.jpg

Vastasin myös Marialle. Kerroin odottavani lakimiehen varmistusta maksusta. Samalla kerroin, että näiden asioiden kanssa ei parane hätäillä. Se on varma juttu. Se on elämässä muutenkin aina hyvä neuvo.

Screenshot38_2023_08_26.jpg


Sunnuntai 27.8.2023: Lähetin huijarille heti aamusta taas lisää paskadataa. Tein sen vittuillakseni ja saadakseni hänen hermonsa kireälle. Häneltä oli nimittäin tullut taas kaksi viestiä. Lähetin niihin vastaukset ja niitä lukiessaan hänen olisi hyvä olla hieman jo valmiiksi hermostuneessa mielentilassa.

Ensimmäinen huijarin viesti oli vain yksinkertaisesti vahvistus lakimieheltä. Hän vahvisti, että maksu on tullut perille. Hän kertoi käyttäneensä yksityistä bitcoin-lompakkoa. Jos en ole väärinkäsittänyt, sellaista ei ole oikeasti olemassakaan. Kaikki näkyy julkisessa netissä. Vastasin hänelle, että maksan oman osuuteni vasta sen jälkeen, kun näen Marian maksun netistä bitcoin-lompakossa.

Screenshot39_2023_08_27.jpg

Screenshot41_2023_08_27.jpg

Toinen huijarin viesti oli Marialta. Hänellä vaikuttaa palaneen käpy jo todella pahasti. Se on oikein. Se on sitä, mitä huijarit ansaitsevatkin. Totta puhuakseni hänen käyttämänsä englanti on niin huonoa, etten oikein saanut selkeää kuvaa siitä mitä hän oikein tarkoitti.

Screenshot40_2023_08_27.jpg

Rauhoittelin häntä lupaamalla pysyä linjoilla tänään vähän pidempään. Sen lisäksi kerroin sopineeni lakimiehen kanssa, että odotan siihen asti, että näen hänen maksunsa menneen perille.

Screenshot42_2023_08_27.jpg

Oletus on, että hänellä palaa käpy aivan totaalisesti nämä viestit lukiessaan. En ymmärrä sitä, miksei hän vain yksinkertaisesti siirrä tuota mainittua summaa omaan bitcoin-lompakkoonsa. Sillä tavalla hän saisi sen näkyviin julkiseen nettiin, eikä minulle jäisi enää mitään sanottavaa asiasta. Sitten minun pitäisi tietenkin keksiä jonkin muu syy.

Olen tässä jo parin päivän aikana keräillyt itselleni jonkinlaista kokoelmaa satunnaisista netistä löydetyistä passien kuvista. Niitä on yhteensä tällä hetkellä 10 kpl. Oletan, että näiden käyttäminen huijarin huijaamiseen on täysin ok. Uskoisin, että julkisessa netissä saatavilla oleva passin kuva tuskin on oikeasti kenenkään. Ja jos minä saan sen julkisesta netistä, saa sen myös kuka tahansa muukin.

Aion näiden tietojen pohjalta tehdä uusia sähköpostiosoitteita. Jokaiselle henkilölle omansa. Näillä sitten aion huijata tätä samaa huijaria niin kauan kuin pystyn. Ihan vain vittuillakseni.

Ajatus on, että kerään näistä tarinoita ja julkaisen ne sitten ehkä jossain netissä. YouTube tai X voisi olla niitä paikkoja, joista voisi saada rahaa näitä tarinoita jakamalla. Ehkä voisin kirjoittaa jopa kirjan näistä.

Lähetin tänään aiemmat viestit lähes kolme tuntia sitten. Huijari ei ole vieläkään vastannut niihin. Tarkistin saapuneiden sähköpostien kansion ja huomasin, että huijari ei ole vastannut koskaan sunnuntaisin. Tarkistin aiemmista päiväkirjamerkinnöistäni saman. Näyttäisi vahvasti siltä, että hän ei todella lue sähköpostejaan sunnuntaisin. Nyt on siis hyvä hetki lähettää huijarille paskadataa. Alan sitten lähettämään sitä hänelle oikein kunnon sarjatulella.

Kello 11:55: Lähetin huijarille juuri noin 100 kuvaa lisää. Siinä kesti melko tarkalleen noin tunti. Sitten häneltä tulikin vastaus. Voi perkele, hän olikin paikalla.

Kello 12:33: Lähetin huijarille vielä lisää paskadataa. Olen nyt lähettänyt hänelle yhteensä 300 kuvaa. Se on puolet tavoitteestani.

Jossain vaiheessa en voinut lähettää huijarille lisää paskadataa jostain syystä. Epäilen hänen estäneen minut. Sen jälkeen hän oli laittanut pari viestiä, joissa sanoi tehneensä jonkinlaisen ilmoituksen minusta. Tähän viestiin pystyin vastaamaan ja lähettämään taas paskadataa normaalisti.

Huijari oli lähetellyt minulle useita viestejä tässä samaan aikaan. Vastailin niihin sitä mukaa, kun niitä tuli. Tässä touhussa meinasi tulla hieman kiire. Paskadatan lähettäminen vie aikansa. Siihen päälle vielä sähköpostien lukeminen ja vastaaminen toisaalla. Siksi en ehtinyt kirjoitella päiväkirjaani ylös näitä.

En ole itseasiassa edes varma enää, mitä äsken tapahtui. Pitää lukea vastaanotetut ja lähetetyt viestit uudelleen.

Tänään onkin ollut melko paljon viestien vaihtoa huijarin kanssa. Vaikuttaisi siltä, että sain hänet täysin pois tolaltaan ihan vain vittuilemalla hänelle kunnolla. Olin jossain vaiheessa jo varma, että tämä homma loppuu tähän. Siitä huolimatta se on vain jatkunut.

Käyn nyt läpi sähköpostikeskustelun uudestaan. Huijari vastasi Mariana, että hän on kyllä lähettänyt lakimiehelle oman osuutensa. Tähän viestiin hän oli liittänyt kolme kuvaa, joista selvisi tuo lähetetty summa. Se on jokaisessa kuvassa $100. Tämä on melko jännä, sillä summan piti olla £300, ei dollaria. Lisäksi hän lähetti yksinkertaisesti saman kuvan kolmesti.

Screenshot43_2023_08_27.jpg

Sen jälkeen häneltä oli tullut kaksi identtistä viestiä. Niissä hän kertoi lähettäneensä rahat lakimiehelle. Hän myös itki pitkät pätkät sitä, miksen vastaa hänelle heti samana päivänä. Ja vielä lopuksi hän kertoi niitä näitä siitä, miten lohkoketju toimii. Hän uhkasi jopa lopettaa koko homman. Huhuh, hurja mies! En totta puhuakseni jaksanut lukea tuota viestiä kunnolla. On se niin kauheata englannin raiskaamista.

Screenshot44_2023_08_27.jpgScreenshot45_2023_08_27.jpg

Vastasin näihin lyhyesti, että hän on lähettänyt yhden ja saman kuvan minulle kolmesti. Lisäksi huomautin, että summa oli £300. Toiseen viestiin aloin jo hieman käyttämään kovempaa kieltä. Aivan kuten kuka tahansa saattaisi käyttää hermostuessaan. Yritin näin vaikuttaa inhimillisemmältä ja ehkä helpommin huijattavalta.

Screenshot46_2023_08_27.jpgScreenshot47_2023_08_27.jpg

Maria kertoi, että nykyisen Venäjän tilanteen takia hän ei voi lähettää enempää kuin $100 kerralla. Siksi kuvia oli hänen mukaansa kolme.

Screenshot48_2023_08_27.jpg

Tässä välissä lähetin huijarin lakimiehen osoitteeseen viestiä, jossa syytin Mariaa kaikesta hidastelusta. Yritin saada häntä rauhoittamaan Mariaa. Hah, tämähän alkaa kuulostaa siltä kuin puhuisin oikeista ihmisistä, vaikka todellisuudessa oikeita ihmisiä tässä ovat vain huijari ja minä. Loput ovat vain sähköpostiviesteissä seikkailevia keksittyjä nimiä.

Screenshot49_2023_08_27.jpg

Vastasin Marialle, että hänen lähettämänsä kuvat eivät todista vielä yhtään mitään yhtään mistään tilisiirrosta. Ne ovat jumalauta identtiset!

Screenshot50_2023_08_27.jpg

Sitten laitoin viestiä vittuillakseni lakimiehelle muka huolissani, että Maria ei enää halua jatkaa projektia. Syytin tästä kaikesta tietenkin Mariaa. Ja ihan vain vittuillakseni tietenkin.

Screenshot51_2023_08_27.jpg

Laitoin Marialle viestiä, jossa kerroin tilanteen niin suoraan kuin vain voin. Käskin häntä ottamaan yhteyttä lakimieheen.

Screenshot52_2023_08_27.jpg

Sitten Maria käski minun maksaa osuuteni. Hän sanoi minun puhuvan liikaa. Se on melko omituista, sillä vasta muutama päivä sitten hän valitti, etten ole linjoilla tarpeeksi usein. Tämä viesti oli taas niin sekavaa englantia, etten edes jaksanut lukea sitä kunnolla. Poimin sieltä vain muutaman sellaisen asian, johon voin tarttua, ja jolla voin vittuilla takaisin.

Screenshot53_2023_08_27.jpg

Lakimieskin ehti vastata tässä välissä. Hän sanoi, ettei ota varsinaisesti kantaa tämänkaltaisiin tilanteisiin. Hän tietenkin kovasti vakuutteli minua siitä, että Marian maksu on tullut perille. Totta puhuakseni en lukenut tuota viestiä aiemmin kokonaan. Nyt vasta.

Screenshot54_2023_08_27.jpg

Sitten annoin vastapalloa Marialle hänen aiempaan viestiinsä. Käskin hänen vertailla minun ja hänen viestiensä pituuksia keskenään. Hänen viestinsä ovat paljon pidempiä kuin minun. Silti hän syyttää minun puhuvan liikaa. Opetin häntä hieman myös valuutta-asioissa. Kerroin niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin dollarit ja punnat ja niiden ero. Lopuksi suosittelin hänelle rentoutumista ja lomaa. Ja vain vähän vihjasin, että hän saattaisi tarvita apua valkotakkisilta.

Screenshot55_2023_08_27.jpg

Lähetin huijarille viestin hänen lakimiehen osoitteeseensa, jossa pahoittelin Marian käytöstä ja sanoin palaavani asiaan tilanteen rauhoituttua. Hieman myöhemmin laitoin samaan osoitteeseen vielä toisen viestin. Siinä pahoittelin tietenkin tilannetta ja kysyin, mitä hän todella tietää tämän taustoista. Hain tällä sitä, että huijari todella luulisi minun luulevan näiden kahden olevan eri henkilöt.

Screenshot56_2023_08_27.jpgScreenshot57_2023_08_27.jpg

Enää huijarista ei ole kuulunut mitään lähes kahteen tuntiin. Saakeli sentään, loppuikohan tämä homma nyt tähän. Kirjauduin nyt vihdoin ulos sähköpostilaatikostani. Vastaan siis tuleviin mahdollisiin viesteihin vasta huomenna aikaisintaan.

Huh, olo on kuin olisi käynyt jonkinlaisen taistelun. Näiden viestien läpikäyminen jälkeenpäin on oikeastaan hauskempaa kuin se oli itse tapahtumahetkellä. Kaikki tämä tapahtui niin nopeasti tänään. Lähinnä kiire johtui paskadatan lähettämisestä jatkuvalla syötöllä.