Maanantai 9.10.2023: Lähetin tänään taas ensimmäisen viestin huijarille muka vastauksena hänen viestiinsä. Tällä kertaa oman hahmoni nimi on Aoibheann Ni Bhroin.

Screenshot01_2023_10_09.jpg

Tälle hahmolle loin jo viime kerralla sähköpostiosoitteen, mutta en tullut missään vaiheessa käyttäneeksi sitä huijarin jallittamiseen. Ajattelin ottaa sen nyt hyötykäyttöön.

Suljin sähköpostiohjelman melko pian ensimmäisen viestin lähettämisen jälkeen. Aijai, siitä se taas lähtee uutta vittuilua huijarille.

Ajattelin, että tällä kertaa minulla olisi tavoite. Se voisi olla sellainen, että hankin huijarista jonkin uuden tiedonmurun. En aio määritellä sitä tässä vaiheessa vielä sen tarkemmin.


Tiistai 10.10.2023: Huijarilta ei ollut tullut vastausta eiliseen viestiini. Muistelin käyttäneeni tätä samaa sähköpostipalvelua joskus ennenkin tähän samaan tarkoitukseen. Silloinkaan en saanut vastausta huijarilta. Siksi epäilen, että tälläkään kertaa sitä ei tule. En tiedä miksi, mutta olisi kiva tietää syy tähän.

Tein nyt joka tapauksessa kokonaan uuden sähköpostiosoitteen seuraavalla palveluntarjoalla. Se aktivoituu vasta 48 tunnin kuluttua, joten saattaa olla hiljaista nyt sitten hetken aikaa.

Kävin syömässä ja, kun palasin koneen äärelle, oli huijarilta tullut vastaus. Tämäpä mukava yllätys.

Tämä vastaus noudattaa huijarin käsikirjoitusta täydellisesti. Siinä kerrotaan pitkät pätkät siitä, mikä tilanne on. Lopuksi kysellään henkilötietoja, kuten nimi, ammatti, ikä ja puhelinnumero. Ja tottakai mukaan pitää lisätä myös kuva henkilöpapereista, esimerkiksi passista. Tämä alkaa olla minulle jo vähän liiankin tuttua.

Screenshot02_2023_10_10.jpg

Kuinka sattuikaan, että minultahan nuo tiedot löytyy jo valmiina. Passin kuva on haettu netistä jo aikoja sitten. Siitä saan myös nimen ja iän. Puhelinnumeron voi keksiä satunnaisen ja ammatin keksin jo aikoja sitten tälle henkilölle. Sitä en kuitenkaan aio vielä paljastaa kokonaan huijarille, vaan tyydyn toteamaan itseni yrittäjäksi. Jossain vaiheessa huijarille sitten paljastuu tämän hahmon ammatti. Siinä vaiheessa saattaa huijari olla hieman helisemässä. Hän saattaa ehkä jopa panikoida.

Screenshot03_2023_10_10.jpgScreenshot04_2023_10_10.jpg

Huijari vastasi viestiini melko pian. Hänen viestinsä alkoi silti pahoittelulla siitä, että vastaus tuli niin myöhässä. Melko omituista, paitsi jos näin lukee huijarin käsikirjoituksessa.

Screenshot05_2023_10_10.jpg

Vastasin Marialle ja sanoin, ettei hänen tarvitse pahoitella myöhäistä viestiä. Ei se niin myöhässä tullut. Kerroin ottavani yhteyttä Metro-pankkiin.

Screenshot06_2023_10_10.jpg

Lähetin heti perään viestin myös Metro-pankille. Jos viime kerta meni mielestäni liian nopeasti, niin nyt mennään supernopeasti. Joten suljen sähköpostiohjelman tässä vaiheessa.

Screenshot07_2023_10_10.jpg


Keskiviikko 11.10.2023: Huijarilta ei ole vielä tullut vastausta. Se on jotenkin yllättävää. Luulin vittuilevani huijarille eilen sulkemalla sähköpostiohjelman, mutta en tainnut onnistua siinä tällä kertaa.

Taisin tässä odotellessa keksiä keinon, jolla saan kaivettua tietooni huijarin IP-osoitteen. Kokeilin sitä omalla koneella ja se näyttäisi toimivan. Kaikki on valmiina. Enää odotellaan huijarin vastausta.


Torstai 12.10.2023: Huijarilta oli tullut viesti joskus viime yönä. Siinä kyseltiin mitä on tapahtumassa. Kerroin ottaneeni yhteyttä Metro pankkiin, mutta en ole saanut sieltä mitään vastausta. Arvelin hämätäkseni, että pankissa saatetaan olla kiireisiä.

Screenshot08_2023_10_12.jpgScreenshot09_2023_10_12.jpg

Tässä on pieni pelko siitä, että tämän palveluntarjoajan viestit eivät aina menisi perille jostain syystä. Tämä on vasta teoria-asteella. Tämä saattaa olla yhtä hyvin myös huijarin sekoilua.


Perjantai 13.10.2023: Marialta oli tullut vastaus. Hän pyysi, että lähettäisin viestin uudelleen Metro-pankille. Tämä vastaus oli tullut hyvin omituiseen aikaan, noin kello 05:00 Suomen aikaa.

Screenshot10_2023_10_13.jpg

Lähetin uudelleen viestiä Metro-pankille ja samalla lähetin viestiä Marialle ja kerroin lähettäneeni nyt viestin Metro-pankille.

Screenshot11_2023_10_13.jpgScreenshot12_2023_10_13.jpg

Olisi todella mielenkiintoista tietää miksi huijari on viime aikoina vastannut viesteihin niin omituisiin aikoihin. Hänen edellinen viestinsä tuli joskus aamuyöstä yhden jälkeen.

Ihmetyttää myös se, mihin ensimmäinen viestini Metro-pankille oikein hävisi. Aivan kuin huijari olisi jotenkin sekaisin päästään. Ehkä hän on onnistunut poistamaan sen. Samoiten hänen vuorokausirytminsä vaikuttaa oleva myös ihan yhtä sekaisin.

Mutta huijarin huijari on nyt hyvin hyvin väsynyt työviikon jälkeen. Joten hän lopettaa tämän päivän huijarin huijaamiset tähän.