Sunnuntai 31.12.2023: Olin eilen väärässä. Ei huijari ole mitään lopettanut vielä. Tiedän sen siitä, että häneltä oli tullut viesti.

Hänen viestinsä ei ollut kovin selkeä ja se oli täynnä kysymyksiä. Hän kysyi viestissään luulenko pelaavani yhtä. Hän kysyi myös luulenko meidän tekevämme narreja toisistamme. Hän ihmetteli mikä merkitys on kuvalla, jonka hänelle lähetin. Hän vielä kysyi, että missä on kuitti. Lopuksi hän pyysi, etten lähettäisi hänelle viestiä, ellei minulla ole mitään vakavaa asiaa. Hän vaikutti hieman ärtyneeltä jostain syystä. Liekö huonosti nukuttu yö takana?

Screenshot07_2023_12_31.jpg

Olipa mahtavaa saada huijarilta viesti pitkästä aikaa. Ja vielä näin vihaisenoloinen. Tämähän on suorastaan ilon ja onnen päivä. Pelkäsin jo, että hän on lopettanut huijaamisen kokonaan.

Hän ei ilmeisesti tajunnut kysymystäni siitä, että onko lahjakortti oikeanlainen. Vastasin, etten nyt oikein tajua mistä hän puhuu. Sanoin vain kysyneeni, onko kortti oikeanlainen, ja että onko siinä jotain vikaa. En nyt oikein saanut selvää, oliko kortti oikeanlainen vai ei. Kysyin vielä, josko minun pitäisi mennä kauppaan ostamaan uusi kortti. Vai mitä minun pitäisi oikein tehdä seuraavaksi. Lopuksi tottakai pahoittelin sekaannusta.

Screenshot08_2023_12_31.jpg


Maanantai 1.1.2024: Huijarilta tuli viesti. Hän ei jostain syystä vaikuttanut kovinkaan vihaiselta. Hänen englantinsa ei ole ainakaan parantunut yön aikana. Hän kysyi, mitä tarkoitan sillä, että lähetän netistä ladatun kortin selän hänelle ilman kortin numeroa. Viestin perusteella hän on siis huomannut kuvassa olleen alareunan tekstin.

Screenshot09_2024_01_01.jpg

Vastasin, etten oikein ymmärrä tästä keskustelusta mitään. Pahoittelin tietenkin kovasti kuulostaakseni mahdollisimman viattomalta. Sanoin kysyneeni vain, onko kortti oikeanlainen. Huijari ei ole vastannut tähän kysymykseen lainkaan. Hän vain tenttaa jotain numeroa. Kysyin häneltä, mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi. Tämä on jo toinen kerta, kun tätä samaa asiaa kysyn. Miksei huijari voi vain vastata tähän?

Screenshot10_2024_01_01.jpg


Tiistai 2.1.2024: Huijari vastasi, ettei ole merkitystä millainen lahjakortti on. Kunhan se on listalta. Sitten hän pyysi lähettämään sen kuitin kanssa. Perhana, tässä vaiheessa taidetaan olla jo melko lähellä loppua, sillä en oikein keksi mitään keinoa keskustelun pitkittämiseksi.

Screenshot11_2024_01_02.jpg

Vastasin huijarille. Kerroin asian olevan nyt selvä minulle ja kiitin siitä. Valitettavasti viestiin sattui kirjoitusvirhe varsin ratkaisevaan kohtaan. Nyt se näyttää siltä kuin olisin sanonut, että asia ei ole selvä minulle. Kiitän häntä kuitenkin siitä, että on.

Lisäsin viestiin vielä joskus netistä löytämäni kuvan lahjakortista. Valitettavasti tässä lahjakortissa numero on raaputettu esiin vähän liian kovakouraisesti. Osa siitä ei näy lainkaan. Oi voi, miten siinä nyt näin kävi?

Screenshot12_2024_01_02.jpg

Footlocker_card_2024_01_02.jpg


Keskiviikko 3.1.2024: Tällä kertaa huijarilta oli tullut kaksi viestiä. Ensimmäisessä niistä hän sanoi tämän olevan lasten leikkiä. Hän valitteli, että kortti ei ole oikeanlainen. Tämä on omituista, sillä hän nimenomaan edellisessä viestissään sanoi kaikenlaisten korttien kelpaavan. Lisäksi hän pyysi minua tarkistamaan kortin numeron.

Screenshot13_2024_01_03.jpg

Toisessa viestissä oli samat tarinat, mutta sen lisäksi hän kertoi rahamäärän olevan kirjoitettuna kynällä korttiin. Kylläpä hän onkin tarkkasilmäinen. Summa oli kaiken lisäksi vielä liian pieni. Oi voi, tuliko kiinan pojalle suru puseroon? Lopuksi hän pyysi kuittiakin nähtäväksi.

Screenshot14_2024_01_03.jpg

Vastasin näihin viesteihin lyhyesti kertomalla, että hän itse sanoi minkä tahansa lahjakortin käyvän. Lisäksi ihmettelin, miksi hän muuttaa tätä nyt yllättäen lennosta.

Screenshot15_2024_01_03.jpg


Lauantai 6.1.2024: Huijarista ei ole kuulunut moneen päivään mitään. Hän tuskin enää vastaakaan. Lähetin siitä huolimatta hänelle Footlocker-lahjakortista ja kuitista kuvan, jonka löysin jonkin aikaa sitten netistä. Kysyin samalla, miksen ole kuullut huijarista vähään aikaan. Valittelin, etten ole huomannut mainintaa siitä, että myös kuitin kuva olisi pitänyt lähettää huijarille.

Screenshot16_2024_01_06.jpg

Footlocker_card_and_receipt_2024_01_06.j

Tämä huijaus taitaa olla jo päättynyt, mutta tällä keinolla sitä voi jatkaa vielä vähän. Yleensä vääränlaisen kuitin lähettäminen huijarille lopettaa keskustelun melko nopeasti. Tarkoitus onkin, että huijari lähettää vielä yhden viestin.

Huijarilta tuli vastaus sittenkin vielä. Siihen meni yli neljä tuntia. Hän kertoi, että jos olen kunnossa, en lähettele hänelle kuitteja vuodelta 2017. Hän käski mennä takaisin ja katsoa mitä lähetin hänelle. Menin. Sehän oli tosiaan vuodelta 2017. Miten se nyt sillä tavalla sattuikaan?

Screenshot17_2024_01_06.jpg

Sitten menin hakemaan netistä lisää kuitteja huijarille lähetettäväksi. Tällä kertaa katsoin tarkemmin päivämääriä. Latasin sellaisia kuitteja, joissa ei näy päivämäärää ollenkaan.

Valitsin lataamistani kuiteista yhden, jossa näkyi myös Footlocker-lahjakortti ja lähetin sen huijarille. Pahoittelin tietenkin kovasti tapahtunutta. Väitin sitä erehdykseksi.

Screenshot18_2024_01_06.jpgFootlocker_gift_card_2024_01_06.jpg