Lauantai 13.1.2024: Valitsin tänään passien kuvista yhden, jonka perusteella tein uuden sähköpostiosoitteen. Tällä kertaa valinnan perusteena oli passissa ollut kuva. Se oli kauniista naisesta. Idea tässä oli se, että tosi hyvällä tuurilla huijari ihastuisi jollain tasolla tähän hahmoon.

AishwaryaRia_passport_2024_01_13.jpg

Tällä hahmolla on tarkoitus vain testata vieläkö huijari jaksaa vastata uusille uhreille. Siksi en oikein tiedä vielä, mihin suuntaan tätä tarinaa vien. Sen voi sitten päättää tietenkin lennosta. Ja ainahan se etukäteen suunniteltu tuppaa menemään mönkään näiden huijareiden kanssa tavalla tai toisella. Se tuntuu olevan jonkinlainen luonnonlaki näissä hommissa. Esimerkiksi tässä tapauksessa huijari tuskin ihastuu tähän hahmoon, kuten toivoisin käyvän.

Tämän hahmon nimi on nyt sitten Aishwarya Ria. Passissa ollut naisen kuva muistuttaa mielestäni aavistuksen That 70's show -tv-sarjassa ollutta Jackietä. Eli näyttelijää Mila Kunis. Mutta vain muistuttaa, nämä eivät selkeästikään ole kuitenkaan yksi ja sama henkilö.

Annoin tälle hahmolle lempinimen Warya. Se on hänen etunimensä loppuosa suoraan. Aion käyttää sitä tässä tapauksessa enemmänkin kutsumanimenä. Ja kertoohan siitä jo sähköpostiosoitteessa ollut nimikin. Se alkaa juuri samoin.

Tämä henkilö on passin perusteella intialainen. Siksi yritin poimia Googlen karttapalvelusta Intiasta jonkin satunnaisen osoitteen. Eksyin kuitenkin tarkastelemaan Intian koillisrannikolta löytyvää Chennain kaupunkia ja sen rannikkoa. Päädyin jonnekin kalastajakylältä vaikuttavaan paikkaan. Minun silmissäni tuo seutu näytti köyhältä. En tosin tunne Intiaa, joten voin olla väärässäkin. En halunnut sellaista osoitetta tälle hahmolle.

Hain pitkään sopivaa osoitetta tälle hahmolle. Halusin tämän vaikuttavan varakkaalta henkilöltä. Siksi yritin löytää jonkin suhteellisen hulppean rakennuksen Intiasta. Homma osoittautui yllättävän hankalaksi. Joka paikassa talot ja rakennukset näyttivät kulahtaneilta. Tai sitten vain onnistuin pyörimään jossain köyhien alueella. Joka perhanan paikassa tuntui pyörivän tuk tukeja.

Lopulta löysin jonkinlaisen kartanon. Tai ehkä pikemminkin linnan. Jostain syystä Intiassa ei tunnu nuo katujen nimet olevan niin tarkkoja kuin täällä Suomessa. Jouduin vähän kikkailemaan osoitteen kanssa, jotta sain siitä sellaisen kuin halusin. Jos sen laittaa Googlen karttapalveluun, tulee ensimmäisenä vastaan hulppean linnan kuva. Se oli juuri sitä, mitä alun perin lähdin hakemaankin.

Sitten etsin Intian suuntanumeron. Sehän olikin jo vanha tuttu +91. En vain muistanut, että Sumit Pujarin tapauksessahan olin jo käyttänyt tätä. Lisäsin suuntanumeron perään saman määrän satunnaisia numeroita kuin Sumitin tapauksessakin vaikuttaakseni johdonmukaiselta.

Sitten piti vielä keksiä ammatti. Aluksi mieleen tuli kysymys, mikä voisi olla rikkaalta vaikuttavan henkilön ammatti. En oikein keksinyt siihen vastausta. Sitten mieleen tuli, että ehkä tämä hahmo voisi elellä vain rikkauksillaan tekemättä varsinaisesti mitään. Mutta miten ilmaisisin tämän sillä tavalla hienosti huijarin viestiin? Kas, siinä vasta pulma.

En keksinyt mitään hienoa tapaa ilmaista asiaa, joten päädyin kertomaan sen suoraan. Onhan se ehkä vähän suomalaista, mutta menkööt näin. Tämän hahmon perhe on nyt sitten niin varakas, ettei töitä tarvitse tehdä. Luulisi huijarin tarttuvan tähän syöttiin kuin kirppu tervaan.

Sitten lisäsin viestiin liitteeksi tietenkin passin kuvan. Kuvan tiedostonimi oli itseasiassa maailman kaunein passi. Englanniksi tietenkin. En ollutkaan huomannut tätä aiemmin. Asia piti tietenkin korjata, ettei huijari tajuaisi passin olevan suoraan netistä ladattu.

Screenshot01_2024_01_13.jpg


Keskiviikko 17.1.2024: Huijarista ei ole kuulunut mitään moneen päivään. Uskoisin hänen jo lopettaneen kokonaan tämän huijauksen pyörittämisen. Siihen viittaisi sekin, että Stephanin hahmolle tuli viestin mukana jokin kuvatiedosto. Epäilen sen olleen jonkinlainen ansa, jolla voi saada selville joitain asioita vastaanottajasta.

Lähetin huijarille vielä viestin. Kysyin, miksen ole kuullut hänestä moneen päivään. En usko, että vastausta enää tulee. Mutta tämän huijarin kohdalla asiat voivat aina muuttua yllättävään suuntaan. Jos hän vielä vastaa, aion tehdä lisää hahmoja. Mutta jos vastausta ei kuulu pariin kolmeen päivään, voin olettaa hänen lopettaneen kokonaan.

Screenshot02_2024_01_17.jpg


Lauantai 20.1.2024: Huijarilta ei ole tullut vieläkään viestiä. Eiköhän hän nyt vihdoin ole lopettanut tämän huijauksen pyörittämisen. Yllättävän kauan siihen menikin. Kymmenelle hahmolle hän vielä vastasi. Tai oikeastaan yhdeksälle, sillä Davidin hahmolle ei koskaan kuulunut vastausta jostain syystä. Eikä tietenkään tälle Waryalle. Mutta tämä onkin yhdestoista hahmo, jos en ihan väärin laskenut.

Toisaalta hienoa saada tämä projekti pakettiin, mutta olisin halunnut jallittaa huijaria vielä vähän ja saada hänestä enemmän tietoja irti. Aivan erityisesti olisi ollut kiva saada hänen käyttämänsä pankkitilit suljettua jotenkin. En tosin tiedä miten.

Kirjoitan vielä analyysin tästä huijarista ja sitten homma on lopullisesti paketissa. Kiitos ja kumarrus.