Torstai 28.9.2023: Huijarilta oli tullut viesti, joka ei oikein sopinut nyt suunnitelmaan. Maria vastasi, vaikka seuraavaksi pitäisi olla vuorossa James Hopkinson, Metro-pankin johtaja. Keksin Marialle tekosyyn, miksen ole vastannut aiemmin. Pahoittelin sitä kovasti tietenkin. Kerroin, että luoksemme oli tuotu hevonen jalka poikki. Se piti tietenkin leikata kiireesti ja siihen menikin sitten koko päivä. En todellakaan tiedä, voisiko tuollainen edes olla totta. Mutta en usko huijarinkaan tietävän tätä.

Screenshot12_2023_09_28.jpgScreenshot13_2023_09_28.jpg

Ihmettelen tässä hiukan sitä, miksei James Hopkinson ole vastannut vieläkään. Kerroin huijarille lähettäneeni James Hopkinsonille hänen pyytämänsä talletustodistuksen aivan kuten pitikin, mutta sen jälkeen sieltä ei ole kuulunut mitään.

Huijari tuntui kovasti pelkäävän viestissään minun pettävän hänet. Rauhoittelin tietenkin häntä vaikuttaakseni aidolta uhrilta. Ihan vain vittuillakseni tietenkin.

Mietin eilen illalla joskus ennen nukkumaanmenoa, että minun pitäisi jollain tavalla kehittää jokin juttu pitkittääkseni huijarin toimia mahdollisimman pitkään. Yksi keino voisi olla kirjoittaa pidempiä viestejä huijarille ja upottaa viestin ydinsanoma jonnekin keskelle viestiä tai ehkä sen loppuun.

Eilen illalla itseasiassa keksin tuon tarinan hevosesta ja sen murtuneesta jalasta. Eipä tuosta tarinasta tosin kovin pitkä tullut. Se ei kovin kauaa vie huijarin aikaa. Hommaa pitäisi pitkittää jotenkin toisella tavalla. Tämä viimeisin viesti Marialta tosin vaikuttaa siltä, että huijari pitkittää hommaa ihan itse. Ihme pösilö.

Huijarilta tuli viestiä. Tämä viesti tuli nyt Metro-pankilta. Viimeksi tässä vaiheessa viesti tuli muistaakseni suoraan James Hopkinsonilta. Huijari on siis muuttanut toimintatapojaan. Tässähän tuntuu oppivan huijarista jotain uutta jokaisella viestillä.

Metro-pankin viestissä kerrottiin, että rahojen siirto ei onnistu ihan noin vain. Tarvitaan jonkinlainen todistus tilin omistajuuden vaihdoksesta. Tätä ei minulla tietenkään ole. Tämä viesti tulikin melko pian Marialle lähettämäni viestin jälkeen. Jännä juttu.

Screenshot14_2023_09_28.jpg

Kävin tässä välissä syömässä. Mietin mitä vastaisin saadakseni hommaa pitkitettyä. Päädyin ratkaisuun, että lähetän Metro-pankille ja Marialle viestit aiheeseen liittyen.

Lähetin nyt viestin Marialle ja kysyin josko hänellä on Metro-pankin mainitsemaa todistusta tilin omistajuuden vaihdoksesta saadakseni hommaa pitkitettyä. Mieleeni tuli myös idea. Mitä jos kertoisin huijarille, että toki minulta yksi lakimies löytyy omasta takaa? Sitä hän tulee seuraavaksi kysymään. Sitä se Metro-pankkikin ehti jo vähän ehdotella.

Screenshot15_2023_09_28.jpg

Tämä tuntuu etenevän vähän liian nopeasti nyt. Viime kerralla koko paskan läpikäyntiin tuhraantui kuukausi. Se tosin osittain johtui siitä, että huijari itse ei suvainnut vastailla viesteihin useisiin päiviin.

Olin juuri kirjoittamassa Marialle seuraavaa viestiä, kun hän ehtikin vastata. Hänen viestinsä oli melko lyhyt. Siinä kerrottiin, että vain lakimies voi sellaisen todistuksen tehdä tai saada käsiinsä jotenkin.

Screenshot16_2023_09_28.jpg

Lähetin Marialle viestin. Kerroin siinä erään kanta-asiakkaani tuoneen minulle 11 kissaa. Kaikki nämä tarvitsevat jostain syystä eläinlääkäriä kerralla. Lupasin palata asiaan huomenna. Näin sain mielestäni melko uskottavalta kuulostavan tekosyyn olla vastaamatta huijarille heti. Tämä tietenkin osaltaan pitkittää hommaa, mutta se ei tietenkään estä huijaria huijaamasta muita uhrejaan tässä väliajalla.

Screenshot17_2023_09_28.jpg

Olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka monta uhria tällä huijarilla mahtaa juuri tällä hetkellä olla koukussa.


Perjantai 29.9.2023: Ajattelin eilen illalla, että mahtaisiko huijari olla eri ihminen kuin viime kerralla. Kävin nyt kaikki hänen viestinsä läpi ja taisin olla sittenkin väärässä. Kyllä se sama huijari on.

Mietin eilen illalla myös sitä, miten jatkan hommaa niin, että se pitkittyy ikään kuin luonnollisesti. Ajattelin kokeilla eilen keksimääni uutta ideaa. Mitä tapahtuisi, jos tarinaan liittyisikin uusi lakimies? Tämä voisi olla esimerkiksi jollain lailla eläinlääkäriin liittyvä. Taisinkin juuri keksiä hyvän jatkon tähän tarinaan.

Vastasin Metro-pankille nyt, että en tavoittanut omaa lakimiestä joten tyydymme Metro-pankin tarjoamaan lakimieheen. Tavoite tässä on saada oma lakimies ilmaantumaan tähän tarinaan jossain sopivassa kohdassa.

Screenshot18_2023_09_29.jpg

Vastasin myös Marialle ja kerroin, että olin yrittänyt tavoittaa omaa lakimiestä siinä kuitenkaan onnistumatta. Taidankin tehdä uuden sähköpostiosoitteen nyt tälle omalle lakimiehelle. Hän voi sitten astua kuvioihin jollain sopivalla hetkellä.

Screenshot19_2023_09_29.jpg

Kaivoin varulta netistä jonkun sattumanvaraisen Irlantilaisen naisen passin kuvan. Hän jopa näyttää vähän lakimieheltä. Etsiessä sitä törmäsin useaan kertaan juuri sen saman henkilön passin kuvaan, jota olen parhaillaan käyttämässä huijaamaan huijaria. Toivottavasti huijari ei löydä sitä netistä.

James Hopkinson Metro-pankista oli lähettänyt sillä aikaa viestiä. Aivan ensimmäiseksi hän kertoi olevansa James Hopkinson, Metro-pankin johtaja. He työskentelevät jonkinlaisen mandaatin alaisuudessa ja blaa blaa blaa.

Sitten viestissä oli lakimiehen nimi ja sähköpostiosoite. Hänen nimestään on tippunut yksi kirjain ja nimi pois viime kertaiseen verrattuna, mutta sähköpostiosoite oli kuitenkin pysynyt samana. Viime kerralla nimessä lienee ollut kirjoitusvirhe. Se on omituista, sillä luulisin huijarin kopioivan nämä tekstit suoraan jostain valmiista pohjasta.

Screenshot20_2023_09_29.jpg

En ole vielä saanut luotua sähköpostitiliä omalle lakimiehelle. Jostain syystä ensimmäinen yritys epäonnistui. Sähköpostipalvelu valitti, että IP-osoite ei ole hyväksyttävä tai jotain sinnepäin. Yritän myöhemmin uudestaan. Sillä ei vielä pitäisi olla kiirettä.

Lähetin nyt viestiä Metro-pankin osoittamalle lakimiehelle ja pyysin hänet apuun. Tämä tuntuu taas etenevän vähän liian nopeasti.

Screenshot21_2023_09_29.jpg

Lähetin Marialle myös viestiä homman etenemisestä. Laitoin mukaan myös lakimiehen nimen ja sähköpostiosoitteen ihan vain vittuillakseni. Jossain viestissä Maria itse pyysi minua pitämään hänet ajantasalla. Viestien runsaalla määrällä saattaa olla huijariin pieni hermostuttava vaikutus. Näin ainakin toivon.

Screenshot22_2023_09_29.jpg

Taidan lopettaa viestittelyn tänään tähän ihan vain vittuillakseni. Tälläkin on käsittääkseni jonkinlainen hermostuttava vaikutus huijariin. Sen olen todennut jo viime kerralla. Näin ehdin helposti luomaan uuden sähköpostiosoitteen omalle lakimiehelle vielä huomennakin.