Lauantai 11.5.2024: Tänään otin käyttöön Lauren O'Sullivanin hahmon huijatakseni huijaria. Tällä hahmolla on tullut huijattua huijareita jo pari kertaa.

Huijarin alkuperäinen viesti oli tullut oikeaan sähköpostiini jo maanantaina. Lähettäjänä oli Edwin Castro, joka kertoi voittaneensa lotossa tai vastaavassa $2 miljardia. Hän sanoi lahjoittavansa siitä minulle $10 miljoonaa. Joopa joo ja niinpä niin. Tosi uskottavaa.

Tämä hahmo on nyt kuudes, jolla otan yhteyttä huijarin mainitsemaan John Hoagiin. Valitettavasti vain kahdelle ensimmäiselle hahmolle huijari on todella vastannut ja siksi tässä on alkanut hiipiä pieni pelko takaraivoon, että mahtaako hän olla keksinyt minun vain kusettavan häntä ja tuhlaavan hänen aikaansa. Kaikesta huolimatta aion silti viestitellä hänelle kaikilla hahmovarastoni hahmoilla ja katsoa miten käy.

Raapustelin huijarille nyt ensimmäisen viestin Laurenin hahmolla. Pahoittelin aluksi myöhäistä vastaustani ja samalla mainitsin toivovani, ettei ole liian myöhäistä ottaa yhteyttä John Hoagiin, Edwin Castron mainitsemaan CIBC-pankin varatoimitusjohtajaan.

Passport_2024_05_11.jpgScreenshot01_2024_05_11.jpg

Täydentelin Laurenin hahmon tietoja viestiini, kun huomasin jotain omituista hänen katuosoitteessaan. Olin merkinnyt hahmovarastoon katuosoitteeksi hänelle paikan, joka on Googlen kartan mukaan noin 154 kilometrin päässä Dublinista. Silti kotikaupungiksi olin merkinnyt Dublinin. Kerroin huijarille kaupungiksi nyt Nenaghin, jossa tuo katuosoitekin sijaitsee. Lisäsin tämän myös hahmovarastoni tietoihin.

Liitin tietenkin viestin mukaan passin kuvan. Se on kierähtänyt 90° ja mainitsin asiasta viestissäni ihan vain vittuillakseni. Kerroin, että voin kääntää sen oikeinpäin tarvittaessa.

Yritin kirjoittaa tiedot jollain sellaisella tavalla, jota en ole käyttänyt aiemmin. Pelkona tässä taustalla on se, että huijari on tunnistanut minut jotenkin yhdeksi ja samaksi henkilöksi eri hahmojen takana.

Aivan viestin loppuun mainitsin vielä huijarin alkuperäisen lahjoituskoodin. Tämän pidin muuttumattomana tällä kertaa.

Siihen, miksi huijari ei ole vastannut kolmelle aiemmalle eri hahmolle, minulla on vain arvauksia. Davidin tapauksessa voi hyvinkin olla se, että käyttämäni sähköpostipalvelu ei vain yksinkertaisesti toimi. Näin on käynyt sen hahmon kohdalla joskus aiemminkin. Mutta se ei selitä oikein näiden muiden hahmojen kohdalla asiaa.

Yksi selitys voisi olla se, että huijari ei vastaa kuin vain muutamaan viestiin kerrallaan. Näin on käynyt ainakin aiemman kiinalaisen huijarin kohdalla. Silloin huijari kuitenkin vastasi sitten lopulta kaikille.

Pohdin sitäkin vaihtoehtoa, että huijari ei vain huijaisi näin viikonloppuisin. Jos näin on, tulee maanantaina useita vastauksia eri hahmoilleni.


Tiistai 14.5.2024: Huijari oli vihdoin vastannut Laureninkin hahmolle. Tämäkin viesti oli tullut jo eilen. Olin siis oikeassa lauantaina. Maanantaina tuli useita vastauksia huijarilta eri hahmoilleni. Voinen siis varmaan olettaa, että huijari on vastannut myös lopuillekin hahmoilleni.

Tämäkin viesti oli melkolailla saman toistoa kuin Joellenin ja Dhurghamin vastaanottamat viestit tänään. Joudun siis taas keksimään kokonaan uuden vastauksen täysin identtiseen viestiin huijarilta.

Screenshot02_2024_05_14.jpg

Ennen kuin keksin mitään hyvää keinoa alkaa pitkittämään keskustelua jo heti alkuunsa kävin istumassa paskalla. Se auttoi. Keksin istunnon aikana kysyä huijarilta, josko voisin maksaa vaaditun $475 veron osissa. Väitin, että minulla ei ole paljoa rahaa ja ehdotin, että maksan nyt $200, saman verran ensi kuussa ja loput sitten heinäkuussa.

Jännä nähdä, miten huijari suhtautuu tähän ehdotukseen. Laitoin loppuun vielä kysymyksen, josko John Hoagilla olisi jonkinlaista vastaehdotusta. Tämä olikin omasta mielestä melko hyvä veto, vaikka itse sen keksinkin. Ainakaan tällaista en ole vielä yhdellekään aiemmalle huijarille ehdottanut tähän mennessä.

Screenshot03_2024_05_14.jpg


Perjantai 17.5.2024: Huijari ei ole vastannut yhdellekään hahmolleni moneen päivään, ei myöskään Laurenille. Uskoisin hänen lopettaneen tämän huijauksen pyörittämisen tähän.