Sunnuntai 12.5.2024: Tällä kertaa otin käyttöön Marcus Rolandin hahmon. Yritin tehdä aloituksesta täysin toisenlaisen kuin neljällä aiemmalla hahmolla, jotta huijari ei voisi mitenkään keksiä minun olevan kaikkien näiden hahmojen takana oleva yksi ja sama henkilö.

Aloitin lyhyellä viestillä, jossa yksinkertaisesti vain kysyin mahtaako John Hoag olla etsimäni henkilö vastaamaan $10 miljoonan lahjoituksesta.

Screenshot01_2024_05_12.jpg


Tiistai 14.5.2024: Avasin Marcus Rolandin sähköpostin toiveikkaana, sillä Dhurghamille, Joellenille ja Laurenille huijari oli vastannut jo eilen.

Ja huijari oli kuin olikin vastannut myös Marcus Rolandin hahmolle. Mahtavaa.

Tällä kertaa huijarin viesti ei ollut saman toistoa, kuten kaikkien muiden hahmojen kohdalla tässä vaiheessa oli. Tämä johtui tietenkin siitä, että en ensimmäiseen viestiini sisällyttänyt alkuperäisessä viestissä vaadittuja henkilötietoja Marcus Rolandista. Tämähän osoittautui varsin näppäräksi tavaksi pitkittää keskustelua. Loistavaa. Tämä täytyykin pitää mielessä jatkoa ajatellen.

Tässä viestissä oli kirjoitusvirhe. Se taitaa olla ensimmäinen, jonka tämän huijarin viesteissä näen. Tähän asti huijarin viestit ovat olleet täydellistä englantia. Tai ainakin minun kielitaidolla tarkasteltuna täydellistä. No ainakin parempaa kuin omani.

Screenshot02_2024_05_14.jpg

Ennen vastauksen kirjoittamista huijarille luin hänen viestinsä uudelleen läpi. Siinä pyydettiin yhtenä kohtana normaalin puhelinnumeron lisäksi myös Whatsappin numeroa. En tiennytkään, että se voi olla eri kuin normaali puhelinnumero. Mitähän vittua tämä oikein on?

Toinen eroavaisuus alkuperäisessä viestissä pyydettyjen tietojen lisäksi oli se, että tässä pyydettiin myös kuvaa itsestä. Toivoakseni siihen kelpaa kuva passista, jossa on tietenkin naaman kuvakin. Tämä saattaa osoittautua myöhemmin sellaiseksi kohdaksi, josta muodostuu minulle ongelma tämän huijarin kohdalla. Tämä kielii minusta siitä, että tätä huijaria on selkeästi yritetty huijata jo joskus aiemminkin. Tämä huijari tuntuu muutenkin melko asiansa osaavalta kaverilta, eikä miltään idiootilta, kuten pari aiempaa sankaria ovat olleet.

Laadin huijarille nyt vastauksen. En kirjoittanut siihen paljoa tekstiä, vaan lähetin hänelle kaikki vaaditut tiedot. WhatsAppin numeroksi laitoin saman numeron kuin puhelinnumeroksikin. Lisäsin siihen kuitenkin huomautuksen, että WhatsApp ei kavereiden mukaan toimi tällä hetkellä, ja että vikaa korjataan parhaillaan palveluntarjoajan toimesta.

Liitin viestin mukaan tietenkin sen pyydetyn passikuvan. Minulla on jotenkin sellainen kutina, että tämä huijari saattaa jättää leikin kesken välittömästi sillä hetkellä, kun hän vain näkee tämän hahmon passin. Se ei nimittäin ole mitenkään erityisen hyvin laadittu. Olen ladannut sen netistä jo kauan sitten. Se on sellainen, josta voi helposti erottaa kuvaa selkeästi muokatun jälkikäteen.

Passissa Marcuksen kuva on hieman vinossa. Henkilötiedot ovat kirjoitettu vähän erilaisilla fonteilla. Niiden kontrasti kuvassa vaihtelee myös. Nämä näkee ihan silmällä. Siihen ei tarvitse minkäänlaista apuvälinettä. Jos huijari huomaa tämän, siinä vaiheessa olisi parasta, jos hän mainitsisi asiasta. Valitettavasti tällä huijarilla on ollut tapana vain viheltää peli välittömästi poikki pienestäkin ongelmasta johtuen.

passport_2024_05_14.jpgScreenshot03_2024_05_14.jpg

Nyt vasta muistin, että huijari pyysi minua liittämään lahjoituskoodin vastaukseeni. Se jäi nyt kokonaan pois, voihan persereikä.


Perjantai 17.5.2024: Huijari ei ole vastannut yhdellekään hahmolleni nyt moneen päivään. Hän tuntuu lopettaneen tämän huijauksen pyörittämisen kuin seinään. Jännä sinänsä, että hän sen näin nopeasti lopetti. En ehtinyt vetää huijauksen huijausta kunnolla loppuun asti kuin vain kahdella hahmolla.