Torstai 9.5.2024: Otin taas käyttöön uuden hahmon hahmovarastostani. Tällä kertaa hahmon nimi on Dhurgham Abbas. Hän onkin seikkaillut jo monet kerrat huijareiden viesteissä.

Hänen sähköpostiosoitteellaan on lähetelty kaikenlaisia viestejä vähän kaikenlaisiin huijauksiin. Siksi asian kanssa pitää olla varovainen. Sähköpostipalvelun asetuksista piti esimerkiksi muuttaa hahmon nimi takaisin Dhurgham Abbasiksi. Tällä osoitteella on ollut nimenä Marko, joskus Antti ja milloin mikäkin aina tarpeen mukaan.

Yritin katsella Dhurghamin aiempien viestien kirjoitustyyliä. Se vaikutti olleen melko vaihteleva. Allekirjoituksessa on nimenä ollut joskus jopa Sofia. Se oli silloin joskus niitä kertoja kun ensimmäistä huijaria huijasin tällä hahmolla. Silloin minulla ei ollut sopivaa passin kuvaa Sofialle, joten nimi muuttui lennosta Dhurghamiksi. Löysin silloin sattumalta sillä nimellä olleen passin kuvan netistä. Sittemmin on huijarin huijaamiset muuttuneet huomattavasti järjestelmällisemmiksi. On syntynyt hahmovarasto, jossa kaikkien hahmojen tiedot ovat nätisti järjestyksessä.

Kopioin hahmovarastostani nyt Dhurghamin passin kuvan ja lisäsin sen viestiini huijarille. Sitten lisäsin kaikki muutkin vaaditut tiedot hahmovarastostani huijarin viestiin ja lähetin viestin.

Passport_2024_05_09.jpg

Tällä kertaa muutin huijarin mainitsemasta lahjoituskoodista parin numeron paikkaa keskenään. En usko, että tällä on mitään merkitystä. Ainakin parin aiemman hahmon kohdalla tuo koodi on unohtunut minulta kokonaan pois.

Screenshot01_2024_05_09.jpg

Tulipa tässä juuri mieleen, että muutin tuon koodin vain omaan viestiini. En kuitenkaan muuttanut sitä huijarin alkuperäisen viestin kopioon. Jos huijari huomaa tämän, hän tulkitsee sen todennäköisesti kirjoitusvirheeksi. Mutta, kuten jo mainitsin, en usko tällä koodilla olevan minkäänlaista merkitystä huijauksen etenemisessä.


Perjantai 10.5.2024: Lähetin David Adeleken sähköpostista tänään aiemmin viestin Dhurghamille testatakseni hänen sähköpostinsa toimivuutta. Se tuli kyllä perille, mutta samalla huomasin, että huijari ei ole vastannut Dhurghamille. En oikein tiedä, mistä se johtuu. En aio kuitenkaan tehdä asialle mitään vielä tänään, vaan palaan asiaan huomenna.


Lauantai 11.5.2024: Huijari ei ollut vieläkään vastannut Dhurghamille. Kirjoitin hänelle nyt ihmettelyviestin. Kyselin, miksei John Hoag ole vastannut minulle. Samalla kerroin, että 10 miljoonalle dollarille olisi todella tarvetta.

Screenshot02_2024_05_11.jpg

Tässä on vähän sellainen kutina, ettei huijari vastaa tähänkään viestiin. Syytä en tiedä. Epäilen, etteivät viestini vain yksinkertaisesti mene perille.


Tiistai 14.5.2024: Huijarilta oli tullut vihdoin vastaus, mutta se oli mennyt roskaposteihin. Siirsin sen nyt vastaanotettuihin. Viesti oli tullut itseasiassa jo eilen, mutta ilmeisesti vasta sen jälkeen, kun viestit viimeksi tarkistin. Tai sitten en vain tajunnut tarkistaa roskaposteja eilen.

Huijarin viesti oli samanlainen kuin kaikkien muidenkin hahmojen tässä vaiheessa huijausta vastaanottama viesti. Se sisälsi kuvan John Hoagin kulkukortista ja kaksi vaihtoehtoa veron maksamiseksi aivan kuten muidenkin hahmojen vastaanottamissa viesteissä.

Screenshot03_2024_05_14.jpg

Tuijotin huijarin viestiä hetken ja pohdin, mitä ihmettä voisin vastata hänelle. Sen pitäisi olla jotain sellaista, jota en ole vielä kirjoittanut millään aiemmalla hahmolla huijarille. Tässä pohtiessa huomasin, että huijari ei ole varsinaisesti vastannut aiemman viestini kysymyksiin, vaan hän on vain kopioinut vastauksensa käsikirjoituksestaan.

En saanut mielestäni kovinkaan hyvää tai ainakaan kovinkaan mielikuvituksellista vastausta kirjoitettua huijarille. Valitsin huijarin tarjoamista vaihtoehdoista ensimmäisen, koska se oli halvin. Siinä luvattiin toimittaa minulle pankkikortti osoitteeseen, jonka heille toimitan. Kysyin tuosta osoitteesta, josko he voisivat käyttää jo aiemmin heille toimittamaani osoitetta.

Screenshot04_2024_05_14.jpg


Torstai 16.5.2024: Huijari ei ole vastannut nyt yhdellekään hahmolle pariin päivään. Joko hän on nyt jo lopettanut leikin kesken?

Tein tarkistuskierroksen kaikkien käyttämieni hahmojen sähköposteihin. Huijari ei ollut vastannut kenellekään heistä. Näinkö helpolla hän on todella antanut periksi ja laittanut pillit pussiin?

Toisaalta tämä huijari lopetti hommat melko nopeasti ainakin Aoibheannin ja Brydgesin hahmojen kohdalla. Luulen hänen tajunneen näiden hahmojen kohdalla, että hänelle vain vittuillaan. Huijarin kannalta on parasta lopettaa homma siihen. Fiksu huijari, eikä mikään täysidiootti niin kuin kaksi edeltäjäänsä. Samalla hän on saattanut myös tajuta, että asialla on huijarin huijari. Jos hän todella on niin fiksu tai älykäs kuin häntä tässä vaiheessa luulen, hän on saattanut todella tajuta lopettaa homman ajoissa.

Minulla oli suunnitelmissa hakea lisää passien kuvia netistä tänään, jotta voin luoda uusia hahmoja. Tein itseasiassa yhden uuden jo eilen valmiiksi odottelemaan toimintaa. Hahmoja on hahmovarastossa nyt 12 kpl. Nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että en tarvitsekaan sitä ainakaan tämän huijarin kohdalla.

Tarkistin hahmovarastoni passien kuvien tilanteen. Siellä niitä olikin yllättävän monta. En vain muistanut niitä olevan siellä niin paljoa. Hain sinne silti netistä yhden lisää. Lisäksi latasin kuvan passin kansista. Sen voi lähettää jollekin huijarille sitten joskus ihan vain vittuillakseni. Tälle huijarille sellaista ei kannata lähettää, sillä se varmistaa vain silloin sen, ettei homma jatku siitä eteenpäin.


Perjantai 17.5.2024: Huijari ei ole vastannut enää millekään hahmolle moneen päivään. Vaikuttaa vahvasti siltä, että hän on laittanut pillit pussiin tämän huijauksen kohdalla.